“Έχασε την ισορροπία του κι έπεσε πάνω στις μοτοσυκλέτες” υποστηρίζει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό βίας στα Σεπόλια

Η περιγραφή αυτή προφανώς παραπέμπει αρκετά στην αλήστου μνήμης υπόθεση ζαρντινιέρας και η σχετική υποψία φαίνεται να ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την εκδοχή της αστυνομίας. 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως με την μαρτυρία των Α.Σ και Β.Γ, που καταγγέλουν ότι έπεσαν απρόκλητα θύματα βίας από άντρες της ΕΛΑΣ έξω από το μετρό Σεπολίων. Όπως είπαν μιλώντας στην ΕφΣυν, οι δυο 24χρονοι, αφορμή για το περιστατικό ήταν η φράση “Γιατί με κοιτάς έτσι; Εκανα κάτι;”. Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν όπως λέει ο ένας νεαρός Α.Σ”ήμουν με τον πατέρα μου σε ένα καφέ και ο φίλος μου, που δουλεύει ως ντελίβερι, αγόραζε καφέ από το απέναντι μαγαζί. Τέσσερις ή πέντε μηχανές ΔΙΑΣ ήταν σταματημένες στη συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης, δίπλα στο μετρό, και ρώτησα αυτόν που με κοιτούσε επίμονα: Γιατί με κοιτάς έτσι; Σου έκανα κάτι;” υποστηρίζει ο Α.Σ. Σαν απάντηση εισέπραξε ειρωνείες από τους αστυνομικούς και ακολούθησε λεκτική διένεξη, με τους αστυνομικούς να τον ρίχνουν κάτων, να τον κλοτσούν και να τον βαράν με τα κλομπ.

«Τότε παρενέβη ο φίλος μου φωνάζοντας “τι τον βαράτε; αφήστε τον;”, λέει ο άντρας, προσθέτοντας πως ακούγοντάς τον τέσσερις αστυνομικοί τον πέταξαν κάτω χτυπώντας τον στο κεφάλι, ενώ αυτόπτες κάνουν λόγο για χτυπήματα με χειροπέδες. “Τι κάνετε; Θα τον σκοτώσετε” φέρεται να φώναξαν κάποια από τους αυτόπτες, με τους αστυνομικούς να απειλούν με προσαγωγές. Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο το οποίο και οι αστυνομικοί έδιωξαν αμέσως. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «με εντολή αξιωματικού ζητήθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου να αποχωρήσει» επειδή ήταν σε εξέλιξη διαδικασία προσαγωγής, προσθέτοντας πως αυτό προβλέπεται όταν στον τόπο ανάλογων περιστατικών φτάνει το ΕΚΑΒ εκ των υστέρων και δεν έχει οπτική επαφή με το χώρο που είναι αποκλεισμένος από αστυνομικούς.

Οι δυο άντρες οδηγήθηκαν στο Α.Τ Κολωνού και αργότερα στο “Γ. Γεννηματάς” όπου τους έγιναν εννιά ράμματα στο κεφάλι, ενώ στο σώμα τους έφεραν εκδορές και σημάδια. Η ταλαιπωρία τους συνεχίστηκε, αφού μετά την περίθαλψη των τραυμάτων τους πήγαν πίσω στο τμήμα και το επόμενο πρωί μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων με την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Στη δική της εκδοχή, η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι ο Α.Σ αντιστάθηκε σε έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ, κι ο φίλος του προσέβαλε τα όργανα. Την ώρα που οι αστυνομικοί θέλησαν να περάσουν χειροπέδες στο νεαρό, ισχυρίζονται πως εκείνος έχασε την ισορροπία κι έπεσε πάνω σε σταθμευμένες παρακείμενες μηχανές, με αποτέλεσμα να τις παρασύρει και να τραυματιστεί ο ίδιος και οι αστυνομικοί που αποπειράθηκαν να τον συγκρατήσουν. Η περιγραφή αυτή προφανώς παραπέμπει αρκετά στην αλήστου μνήμης υπόθεση ζαρντινιέρας και η σχετική υποψία φαίνεται να ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την εκδοχή της αστυνομίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η “νέα” κανονικότητα στις σχέσεις ΕΛΑΣ και μη αρεστών – για οποιονδήποτε λόγο – πολιτών θυμίζει πάρα πολύ την παλιά ή μάλλον αποτελεί μια ακόμα πιο αυταρχική εκδοχή της.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: