“Δήλωση μετανοίας” ζητά από τους εργαζομένους καθαριότητας ο αντιδήμαρχος Αυλώνα

“Οι φασιστικές πρακτικές και οι απειλές του αντιδημάρχου θα πέσουν στο κενό” διαμηνύει η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού

Πρακτικές άλλων εποχών επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους της καθαριότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Δημητρίου, επειδή εκείνοι τόλμησαν να μιλήσουν για τις άσχημες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν. Ο αντιδήμαρχος προσπάθησε με εκφοβισμό να αποσπάσει “δήλωση αποκήρυξης – μετάνοιας” των καταγγελιών της ΛΑΣΥ Ωρωπού για το ζήτημα. Έντονη ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού που στηλίτευσε τις αυταρχικές πρακτικές του αντιδημάρχου, φέρνοντας προ των ευθυνών του και το δήμαρχο Ωρωπού, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΛΑΣΥ Ωρωπού αναφέρεται:

«Καταγγέλλουμε τον αντιδήμαρχο Αυλώνα Επαμεινώνδα Δημητρίου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής απειλώντας και τρομοκρατώντας απαίτησε από τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας στην ΔΚ Αυλώνα να υπογράψουν “δήλωση αποκήρυξης – μετάνοιας” των όσων κατήγγειλε η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τις συνθήκες γαλέρας που βιώνουν.

Το λέμε καθαρά: Οι φασιστικές πρακτικές και οι απειλές του αντιδημάρχου θα πέσουν στο κενό. Ούτε πρωτοτυπεί ούτε τρομάζει κανέναν.

Του δίνουμε την υπόσχεση ότι όσο η κατάσταση των εργαζομένων δεν βελτιώνεται θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του.

Ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει. Τον καλούμε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και να προστατεύσει τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση σε κάθε απειλή και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους».

Είχε προηγηθεί η καταγγελλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα, που απαιτούσε ταυτόχρονα από τη διοίκηση να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων:

«Τον τομέα καθαριότητας στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ωρωπού, Μιχάλης Χασιώτης, όπου διαπίστωσε τα εξής:

  1. Τα μέσα ατομικής προστασίας (στολές, μπότες κ.ά.) είναι ανύπαρκτα.
  2. Δεν δίνονται τα γάλατα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
  3. Δεν δίνονται καθημερινά μάσκες – αντισηπτικά κ.ά. για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.
  4. Δεν γίνονται απολυμάνσεις στα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων.
  5. Εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας υποχρεώνονται σε εργασίες που λόγω της κατάστασής τους δεν θα έπρεπε πραγματοποιούν.
  6. Οφείλονται υπερωρίες, ρεπό κ.ά.
  7. Δεν δίνονται κανονικές άδειες που δικαιούνται και αιτούνται οι εργαζόμενοι.
  8. Δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας (διακριτικά, κώνοι κ.ά.) όταν οι εργαζόμενοι καθαρίζουν δρόμους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
  9. Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα μέχρι το τέλος του ωραρίου.
  10. Οι εργαζόμενοι αντί να τελούν τα καθήκοντά τους υποχρεώνονται σε άλλες εργασίες (καθάρισμα ιδιωτικών αγροτεμαχίων κ.ά.)

Εξαιτίας των παραπάνω ο αντιδήμαρχος Αυλώνα, Επαμεινώνδας Δημητρίου, προσπάθησε με κραυγές θρασύδειλα να εμποδίσει την επικοινωνία του Μιχάλη Χασιώτη με τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχει ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης που ενώ του έχουν καταγγελθεί όλα τα παραπάνω δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και την ίδια στιγμή επιτρέπει την αήθη, προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά του αντιδημάρχου του προς τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε η διοίκηση Γιασημάκη να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν οργανωμένοι στα Σωματεία τους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να εμποδίζουν τέτοιες συμπεριφορές».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: