“Δικαίωση του μεγάλου Ευεργέτου…” – Η Μητρόπολη Πειραιώς χαιρετίζει την αθώωση του Μαρινάκη!

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για “δικαίωση του ευπατρίδου και μεγάλου Ευεργέτου της πόλεως” που “καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο ήθος του και τα ηγετικά του χαρίσματα και την αδάμαστη και ακατάβλητη ψυχή του”.

Ο Σεραφείμ και η Μητρόπολη Πειραιώς πήραν εξ αρχής θέση στο πλευρό του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συνεπώς έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για τη δικαστική του νίκη και την αθώωσή του για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών (όπου ο εισαγγελέας είχε προτείνει εισηγητικά την απαλλαγή λόγω παραγραφής του αδικήματος).

Στην ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς διαβάζουμε μεταξύ άλλων.

«Η πλήρης αυτή δικαίωση του ευπατρίδου και μεγάλου Ευεργέτου της πόλεως και της Μητροπόλεως του Πειραιώς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί διαίωση της εξαιρέτου οικογενείας του και του πλήθους των συνεργατών του και καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο ήθος του και τα ηγετικά του χαρίσματα και την αδάμαστη και ακατάβλητη ψυχή του».

https://twitter.com/giannischa1951/status/1356279944138076162?s=09&fbclid=IwAR07JLwwlCq0hEp8P7rL4gwZRcl2ddcfw9uOf1xcgRrHGwhfLDRMlNeMSws

Ο ανώτατος κλήρος δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και δείχνει τους οργανικούς δεσμούς που έχει, όχι ασφαλώς με την ομάδα μιας πόλης αλλά με την εξουσία, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την πλουτοκρατία εν γένει, δείχνοντας πόσο δύσκολα είναι να γίνει -χωρίς επανάσταση- ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος και την πραγματική εξουσία, της οποίας αποτελεί βασικό άξονα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: