Δικαίωση για τον Βασίλη Δημάκη – Δεκτό το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

Η Σοφία Νικολάου ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι η Επιτροπή Μεταγωγών έκανε δεκτό το αίτημά του. Μένει όμως να δούμε την υπογραφή της και την υλοποίηση της απόφασης.

Ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη (φαίνεται να) δικαιώνεται, καθώς η Επιτροπή Μεταγωγών έκανε δεκτό το αίτημά του για μεταφορά του στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού Ι, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.

Την απόφαση ανακοίνωσε στην ΕΡΤ, εν είδει ανταποκρίτριας, η ίδια η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επιχειρώντας να διασκεδάσει -ανεπιτυχώς- τις εντυπώσεις από τον άθλιο και εκδικητικό χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση.

Επέμεινε μάλιστα πως οι αρχές ουδέποτε στέρησαν στον Δημάκη την πρόσβαση στην εκπαίδευση και ότι κρατούνταν στον Κορυδαλλό ΙΙ -χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή και το διαδίκτυο-, γιατί είχε τεθεί σε καραντίνα με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα και όχι τιμωρητικά. Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, όλα έγιναν για το καλό του και ο Δημάκης δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει για τρίτη φορά μες στον τελευταίο μήνα σε απεργία πείνας και δίψας…

Ο Βασίλης Δημάκης δικαιώνεται χάρη στην επιμονή του, την αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα του, που έκαμψε όλα τα εμπόδια. Οι ισχυρισμοί της Σ. Νικολάου είναι φαιδροί και προκλητικοί, όπως και όλη η στάση των αρχών το τελευταίο διάστημα. Για αυτό και κρατάμε μια επιφύλαξη, μέχρι να δούμε την υπογραφή της στη σχετική απόφαση και την υλοποίηση του αιτήματος του Δημάκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: