Δεν έχουν τη συναίνεσή μας! – Μαζική απάντηση στο δρόμο ενάντια στο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο”

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ υπήρχε και διεθνιστική νότα, με σημαίες της Χιλής και της Παλαιστίνης. Θλιβερή η συγκέντρωση των εργατοπατέρων του ΕΚΑ στο Σύνταγμα.

Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο; Όταν λες δηλαδή ανάπτυξη τι εννοείς;

-Η ανάπτυξή τους και οι επενδύσεις
μας θέλουν δούλους, χωρίς διεκδικήσεις!

Και όταν λέμε διεκδίκηση, δεν εννοούμε να φοράς άσπρο κολάρο, ενώ δουλεύεις.
Εννοούμε την απεργία που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

-Κάτω τα χέρια από την απεργία
Δε θα την χαρίσουμε στην εργοδοσία

Αυτό το μήνυμα πέρασαν χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, φοιτητικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και έχουν τις δικές τους διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ που ήταν όλη μέρα στους δρόμους, και δίνουν έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα. Ακόμα και μικρά παιδιά, που παίρνουν από νωρίς το πρώτο τους μάθημα στον αγώνα και τη διεκδίκηση.

Στον αγώνα και η επιτροπή των ΑμεΑ, που δίνουν διπλό ηρωικό αγώνα, σε καθημερινή βάση.

Στο δρόμο βρέθηκαν και οι Χιλιανοί με τις σημαίες, τα συνθήματα και το χορό τους, όπως και οι Παλαιστίνιοι, δίνοντας μια διεθνιστική νότα στο συλλαλητήριο. Όπως λέει εξάλλου το σύνθημα, ένας είναι ο εχθρός…

Αντιθέτως, αυτούς που δεν είδε κανείς ήταν οι εργατοπατέρες του ΕΚ Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ, που είχαν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 5 μμ (!) στο Σύνταγμα, και στις επτά είχαν ήδη σκορπίσει. Το ταμπλό στην εξέδρα τους μας ενημέρωνε ότι… “αντιδρούμε-απεργούμε στις 24 Οκτώβρη”. Κι ευτυχώς μας το γνωστοποιούσε γιατί αλλιώς κανείς άλλος δε θα μάθαινε μια κατά φαντασίαν απεργία, που δεν κήρυξαν ποτέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: