Δε θα μας κλείσουν το στόμα! – Δυναμική συγκέντρωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (ΦΩΤΟ)

“Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες και τον Χρυσοχοΐδη” σημείωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος.

Μαζική ήταν η σημερινή συγκέντρωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, που φέτος αποκτά διπλό συμβολισμό, αφού, εκτός από τιμή για τους αγώνες της γυναικείας χειραφέτησης, κατευθύνεται και ενάντια στην καταστολή, υπό το φως και του χθεσινού νέο κρεσέντο αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. Το κάλεσμα είχε απευθύνει το ΠΑΜΕ, με συμμετοχή από εργατικά συνδικάτα, την ΟΒΣΑ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Κεντρικό σύνθημα ήταν το “Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας”, όπως και το “Λάστιχο ωράρια, λάστιχο ζωή, γυναίκα οργανώσου για την ανατροπή”. Στο στόχαστρο βρέθηκε επίσης και η αστυνομική βία, με το σύνθημα, “ΜΑΤ-βία – αυταρχισμός
Αυτός είναι ο καπιταλισμός”, ενώ ακούστηκε και το “κλασικό” “Φοιτητές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά”. Είναι χαρακτηριστικό ότι για άλλη μια φορά η αστυνομία είχε κλείσει, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, τη Βασιλίσσης Σοφίας με κλούβες.

“Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες και τον Χρυσοχοΐδη” σημείωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος από το ΠΑΜΕ, προσθέτοντας πως “Η ογδόη Μάρτη” είναι “σύμβολο αγώνα να μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα”. Προειδοποίησε επίσης: “Μακριά τα χέρια σας από τα σωματεία μια τους εργαζόμενους” και ότι “Εδώ είναι εργαζόμενοι είναι ο ίδιος ο λαός”, ενώ ξεκαθάρισε πως “Δε φοβόμαστε όση αστυνομία και αν φέρουν”.

Ο κόσμος ήταν πραγματικά πάρα πολύς, προφανώς επηρεασμένος και από την ένταση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Παρά το μεγάλο όγκο της συγκέντρωσης και της πορείας, τηρήθηκαν ευλαβικά οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ υπήρχε συνεχώς από τα μεγάφωνα σχετική υπόμνηση. Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος του Συντάγματος, τελείωνε μια άλλη προγραμματισμένη συγκέντρωση, οπότε έγινε ένας μικρός ελιγμός με ένα κομμάτι να πηγαίνει προς την Αμαλίας, ενώ ένα άλλο έμεινε στην οδό Όθωνος, καθώς ανέβαινε στην πλατεία.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως “Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα καλυμμένα στόματα πίσω από τις μάσκες, έχουνε φωνή, η οποία ακούγεται στεντόρεια ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην καταπίεση ανδρών και γυναικών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στην κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών, για την ισοτιμία της γυναίκας, ενάντια στον κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: