Αστυνομικός αποκλεισμός στο κέντρο της Αθήνας! – Όργιο καταστολής, συνελήφθη ο γιος του Κουφοντίνα

Οι δυνάμεις της καταστολής απέκλεισαν το κέντρο, έκαναν προσαγωγές στον σωρό, επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ, χτύπησαν με αύρες όσους επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, κατέστειλαν ακόμα και συγκέντρωση στο Χαλάνδρι!

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει για δεύτερη συνεχή μέρα υπό αστυνομικό αποκλεισμό!

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, που… “έδειχναν συγκράτηση” για μερικές μέρες, έβγαλαν όλη την κατασταλτική τους μανία, σε ένα κρεσέντο καταστολής, καταπατώντας τους νόμους του δικού τους κράτους, για να μην επιτρέψουν καν -με το έτσι θέλω- να γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος!

Όσοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τείχος και την άγρια καταστολή της ΕΛ.ΑΣ, που άφησε τους ανυποψίαστους περαστικούς (οδηγούς και πεζούς) εμβρόντητους! Επιστράτευσαν χημικά και αύρες (με τη… δροσερή πνοή της δημοκρατίας τους) και άρχισαν να βάλλουν αδιακρίτως…

Οι εικόνες που μεταδίδουν στις αναρτήσεις τους φωτορεπόρτερ και άλλων αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε από μόνες τους.

Η αστυνομία έκανε προσαγωγές στο σωρό και ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας, που έκανε το “έγκλημα” να διαδηλώσει ζητώντας να δικαιωθεί το αίτημα του πατέρα του! Πάνω στον ζήλο τους οι ανθρωποφύλακες επιτέθηκαν ακόμα και σε φωτορεπόρτερ που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο!

https://twitter.com/bikosmariosraf/status/1368154239835471873

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης για την κυβερνητική αυθαιρεσία και την απόφαση να μην επιτρέψει να γίνει καν η προγραμματισμένη συγκέντρωση, χωρίς να υπάρχει ωστόσο πουθενά σχετική απαγόρευση!

Αντίστοιχες εικόνες είχαμε ακόμα και στο Χαλάνδρι (!), με την αστυνομία να επεμβαίνει βίαια στον χώρο όπου γίνεται λαϊκή αγορά, για να μην επιτρέψει να ακουστεί καμία “ενοχλητική φωνή”!

Η κυβέρνηση ουσιαστικά αποφασίζει και διατάζει την απαγόρευση των διαδηλώσεων de facto, χωρίς να υπάρχει καν αντίστοιχη απόφαση απαγόρευσης. Ουσιαστικά βάλλει ευθέως ενάντια στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που υποτίθεται πως είναι από τους βασικούς πυλώνες του Συντάγματος και των κατοχυρωμένων δημοκρατικών ελευθεριών.

Χωρίς ντροπή, χωρίς προσχήματα, χωρίς να νιώθουν καν την ανάγκη να δικαιολογήσουν στοιχειωδώς τις πράξεις τους, βάζουν σταδιακά και συστηματικά τη χώρα στον γύψο! Πάντα για το καλό μας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: