Άριστε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις – Πρόστιμο σε βουλευτή τη ΝΔ που παραβίασε τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο κόσμος των αρίστων και πιο ειδικά ο κυβερνητικός λόχος θεωρεί πως οι νόμοι και οι περιορισμοί είναι για την “ανεύθυνη πλέμπα”, αλλά δεν αγγίζουν τα “γαλάζια παιδιά”.

Ο βουλευτής της Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης έγινε -από όσο γνωρίζουμε- ο πρώτος βουλευτής που εντοπίστηκε από τις αρχές να παραβιάζει τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και καλείται να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο. Ο Χρυσομάλλλης βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι και εντοπίστηκε από ελεγκτές της ΕΑΔ, μαζί με στελέχη της αστυνομίας, ενώ -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ- του απευθύνθηκε αυστηρή επίπληξη από τον γ.γ. της ΚΟ.

Είναι εντελώς βέβαιο πως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα αξιοποιήσει την είδηση για να δείξει πως “κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται ακριβώς για αυτό. Ο κόσμος των αρίστων και πιο ειδικά ο κυβερνητικός λόχος θεωρεί πως οι νόμοι και οι περιορισμοί είναι για την “ανεύθυνη πλέμπα”, αλλά δεν αγγίζουν τα “γαλάζια παιδιά”.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για βουλευτή, που έχει ούτως ή άλλως “ελευθέρας” και μια σειρά διευκολύνσεις από τον νόμο. Κατά συνέπεια, δε μιλάμε για μια “απλή μετακίνηση” χωρίς δικαιολογία, αλλά για πιο σοβαρή παραβίαση των σχετικών περιορισμών. Στο πλαίσιο του ελέγχου βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα σε φυσικά πρόσωπα που δε φορούσαν μάσκα, δύο πρόστιμα σε πρόσωπα που ήταν στο ξενοδοχείο, χωρίς να διαμένουν σε αυτό, και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση -μαζί με αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες- γιατί δεν έλαβε τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: