Άρχισαν τα όργανα με τους αγρότες… – Πιάσε το βιολί της αλληλεγγύης

Νίκη ενάντια στην κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ θα πει ένα βήμα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ γενικά. Αυτή που πνίγει κι εσένα.
Νίκη των αγροτών απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνητικές αποφάσεις σημαίνει καλή αρχή και για άλλους κλάδους.
Αλλά και στα άμεσα που ζητούν, νίκη των αγροτών σημαίνει πιο καθαρό και πιο φτηνό φαγητό στο τραπέζι όλων μας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…

Ξετυλίγεται πάλι ο αγώνας των μικρών και μεσαίων αγροτών. Αγώνας  για την επιβίωσή τους, απέναντι σε μία εχθρική πολιτική που σαν στόχο έχει να εκδιώξει το μεγαλύτερο μέρος των μικρών και μεσαίων αγροτών από την αγροτική παραγωγή. Αγώνας ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, που ήταν και παραμένει διακαής πόθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ …

Κι οι αριστεροφιλελέδες φάνηκαν πιο τολμηροί… κινήθηκαν προτού προλάβουν να “ζεσταθούν για τα καλά” τα τρακτέρ…

Με τη μία (με τη μισή εδώ που τα λέμε) αγροτοδικεία. Από την πρώτη ώρα που βγήκαν τα τρακτέρ και ΠΡΙΝ ΚΑΝ στηθεί το μπλόκο, πήγαν τα κλητήρια θεσπίσματα στα σπίτια των ηγετικών στελεχών των αγροτικών συλλόγων, με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. Κι όχι μόνο έδωσαν “τάκα τάκα” τα θεσπίσματα, αλλά όρισαν και “άρπα κόλα” τη δίκη για την… 1η Μάρτη 2019. Τι λέμε για τη δίκη π.χ. της Χρυσής Αυγής; Το αντίθετο. Δε μασήσαν όμως οι αγρότες.

Με το που έκαναν οι αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις Σέρρες, στο δρόμο για τον Προμαχώνα, να τα ΜΑΤ στο δρόμο τους, πέρα για πέρα. Αλλά κι εκεί υπάρχουν αποφασισμένοι αγρότες με τις δικές τους… “αγροτικές αύρες”: τα τρακτέρ. Πάλι δεν μασήσανε οι αγρότες (Δείτε το βίντεο από Vaggelis Messinas).

VIDEO – Στις Σέρρες τα ματ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στους αγρότες να προχωρήσουν: Τι νομίζετε ότι έγινε όμως;

Gepostet von Vaggelis Messinas am Samstag, 23. Januar 2016

Πού το πάνε οι… (πρώτα τους λέγαμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα; Τώρα ΣΥΡΙΖΟΜΑΖΕΜΑΤΑ… τη συνέχεια την καταλαβαίνετε).

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΡΙΖΟΜΑΖΕΜΑΤΑ; Πρώτος τους στόχος είναι να κλονίσουν το ηθικό των αγροτών, να σταματήσουν κάθε προσπάθεια κινητοποίησης και να κλειστούν στα σπίτια τους. Αυτός είναι ο ρόλος τους.

Δεύτερο, πρέπει να επιδείξουν “αποφασιστικότητα” και πυγμή ως “σταθερή κυβέρνηση”. Αποφασιστικότητα βέβαια απέναντι στους αγωνιζόμενους κάθε είδους. Εν προκειμένω στους αγρότες. Έτσι θέλουν τα αφεντικά τους και οι “αγορές”.

Αν δεν πετύχει αυτός ο στόχος (που δε θα πετύχει όπως δείχνουν όλα), είμαστε σίγουροι για τη συνέχεια. Θα επιστρατεύσουν από την ΕΡΤ, το DOC και την ΕΦΣΥΝ, μέχρι το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, για να μας θυμίσουν τα πάγια μισοφασιστικά επιχειρήματά τους, που στοχεύουν στην κινητοποίηση του “κοινωνικού αυτοματισμού” και τη συκοφάντηση του κινήματος:

“Δίκιο έχουν αλλά ας μην κλείσουν το δρόμο”… Λες κι όποιος κλάδος  αγωνίζεται δεν ψάχνει τη στιγμή και τον τρόπο που θα πιέσει περισσότερο.

“Οι αγρότες είναι προνομιούχοι. Παίρνουν επιδοτήσεις.” … Λες και δεν είναι πια πασίγνωστες οι απογραφές κι οι στατιστικές που δείχνουν τον αγροτικό πληθυσμό να συρρικνώνεται. Που δείχνουν  ταυτόχρονα τον αγροτικό κλήρο να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος. Ολοένα και σε λιγότερα χέρια. Λες και δεν είναι πια γνωστό ότι οι επιδοτήσεις τέλειωσαν ή κάποιες τελειώνουν γρήγορα.

“Δεν αντέχει η οικονομία”… Λες και αντέχουν οι αγρότες που κάθε μέρα, με κάθε καιρό, με κάθε κόστος, πρέπει να κρατήσουν ζωντανή την παραγωγή τους ή το ζωικό τους κεφάλαιο, για νάρθει να το πάρει ο έμπορος “μπιρ παρά” και να φορτωθούν αυτοί και τη δυσβάσταχτη πια φορολογία. Λες και έχουν πιο πολλή ανάγκη τις φοροαπαλλαγές και το τσάμπα πετρέλαιο οι εφοπλιστές από ό,τι οι αγρότες.

Κι ύστερα θα ξεκινήσουν τους προσχηματικούς διαλόγους, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να διχάσουν τους αγρότες. Αυτό κάνουν πάντα.

Δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις“… θα πουν. Κι αλήθεια λένε εν μέρει. Αυτοί είναι εντολοδόχοι. Γι’ αυτό οι αγρότες μιλάνε για αγώνα ενάντια στην κοινή αγροτική της ΕΕ. Έναν αγώνα που συμφέρει όλους μας.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ… Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ…

Οι αγρότες πρέπει να απαντήσουν με μεγαλύτερο πείσμα και αγωνιστικότητα. Να πυκνώσουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Κι εμείς όλοι που δεν είμαστε αγρότες να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Περισσότερο από άλλες φορές. Οι αγρότες μας χρειάζονται. Κι έχουμε να κερδίσουμε από τη νίκη των αγροτών.

Νίκη ενάντια στην κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ θα πει ένα βήμα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ γενικά. Αυτή που πνίγει κι εσένα.

Νίκη των αγροτών απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνητικές αποφάσεις σημαίνει καλή αρχή και για άλλους κλάδους.

Αλλά και στα άμεσα που ζητούν, νίκη των αγροτών σημαίνει πιο καθαρό και πιο φτηνό φαγητό στο τραπέζι όλων μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: