Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ έξω από τη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις απλώς και μόνο επειδή κάποιοι φορούσαν μαύρα ρούχα.

Συνεχίζεται το κρεσέντο καταστολής εναντίον φοιτητών από την αστυνομία, με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Στη διάρκεια πορείας του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ με προορισμό τη ΓΑΔΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή περιστατικά βίας στη σχολή τους από πλευράς ΕΛ.ΑΣ, η αστυνομία επιτέθηκε χωρίς κανένα λόγο στην πορεία με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Έγιναν 8 προσαγωγές και σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της οδού Πανόρμου: “Αναίτια συνέλαβαν κόσμο που πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση από την πορεία, με μόνη αιτία το γεγονός ότι φορούσαν μαύρα. Τους πέρασαν χειροπέδες και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ”.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο διακρίνεται ξεκάθαρα η βιαιότητα των αστυνομικών, με κάποιους να εκτοξεύουν χυδαίους ύβρεις στον άοπλο νεαρό που μόλις είχαν πιάσει:

Σύμφωνα με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ καταλήψεις έχουν αποφασιστεί για αύριο και μεθαύριο στη σχολή, ενώ στην απόφαση της γενικής του συνέλευσης ο σύλλογος υπογραμμίζει πως:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Χθες το μεσημέρι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο του ιδρύματος και έριξαν χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές. Τα χθεσινά περιστατικά αποτελούν συνέχεια στο σχεδιασμό που υπάρχει για την κλιμάκωση της καταστολής.

Πατούν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που με το “πόρισμα Παρασκευόπουλου” στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές.

Υπερασπιζόμαστε το άσυλο! Οι ίδιες εξελίξεις, η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και τα τελευταία γεγονότα στη σχολή μας, την ΑΣΟΕΕ, επιβεβαιώνουν πως η κατάργηση του ασύλου στόχο είχε τους αγώνες των φοιτητών, τους συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους.

Καμία λύση δεν έχει δώσει με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός σχολής, όπως έλεγαν ότι θα μειωθεί η εγκληματικότητα ή το εμπόριο ναρκωτικών.

Η κατάργηση του ασύλου ξανά αποτελεί κρίκο σε μια αλυσίδα γεγονότων έντασης της καταστολής που κλιμακώνονται όσο ενισχύεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Συμβαίνει την ίδια στιγμή που:

  • Τα ΜΑΤ χτυπούν τους νησιώτες που αγωνίζονται ενάντια στη δημιουργία κλειστών φυλακών για τους πρόσφυγες – μετανάστες και ζητούν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων ξεριζωμένων από τη χώρα.
  • Τα ΜΑΤ περιφρουρούν το συνέδριο-παρωδία που έστησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μεθοδεύοντας τον αποκλεισμό αντιπροσώπων ζωντανών και δραστήριων συνδικαλιστικών οργανώσεων και νομιμοποιώντας τη συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντών.
  • Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση, που διαλύει τη νέα γενιά και καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζομένους.
  • Θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα μας τρομοκρατήσουν!

Πραγματική αντίδραση και απάντηση είναι η μάχη για την ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας και όχι ενέργειες ομάδων που δεν δρουν στο πλαίσιο της συλλογικής δράσης του Φοιτητικού Συλλόγου και των διαδικασιών του. Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής από το κράτος, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να δεχτούμε το σάρωμα των δικαιωμάτων! Δεν τρομοκρατούμαστε! Οι φοιτητές θα συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας ακόμα πιο πολλοί, πιο μαχητικοί, η πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: