Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης εγκληματίας Ν. Μίχος – ΚΚΕ: Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής η αποφυλάκισή του

Προκαλεί για άλλη μια φορά το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινής κάθειρξης των 5 ετών που του επιβλήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην φυλακή του ναζιστή εγκληματία, το δικαστήριο αποφάσισε να αποδεχθεί την αίτηση του Νίκου Μίχου. Έτσι, θα βγει άμεσα από τις τις φυλακές Δομοκού και θα είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης επιβλήθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η άποψη του εισαγγελέα Έδρας ήταν ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να εξέλθει από τη φυλακή, καθώς δεν έχει προκύψει λόγος διαφορετικός από εκείνους που ο καταδικασθείς επικαλέστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο δίκασε την εγκληματική οργάνωση και αποφάσισε την κράτησή του.

Στην δίκη ο αιτών κατηγορούμενος ήταν απών και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Στυλιανό Γρηγορίου που επικαλέστηκε λόγους Υγείας, ισχυριζόμενος πως ο πελάτης του έχει καρκίνο και πρέπει να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις. Επίσης, επικαλέστηκε μέχρι και …δισκοπάθεια, καθώς και ότι το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε μόνο σε αυτόν το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

***

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αποφυλάκιση του εγκληματία χρυσαυγίτη Ν. Μίχου. Προσθέτει πως η δικαστική διαδικασία, όπως εξελίσσεται, οδηγεί ουσιαστικά στο σταδιακό «ξήλωμα» ακόμη και αυτών των επιεικών ποινών που επέβαλε πριν έναν περίπου χρόνο το Δικαστήριο στους εγκληματίες χρυσαυγίτες.

Αναλυτικά:

«Προκαλεί για άλλη μια φορά το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων για την αποφυλάκιση άλλων καταδικασμένων χρυσαυγιτών στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Είναι φανερό ότι η δικαστική διαδικασία, όπως εξελίσσεται, οδηγεί ουσιαστικά στο σταδιακό “ξήλωμα”» ακόμη και αυτών των επιεικών ποινών που επέβαλε πριν έναν περίπου χρόνο το Δικαστήριο στους εγκληματίες χρυσαυγίτες.

Κανένας εφησυχασμός. Λαϊκή επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα για την απομόνωση των φασιστών παντού και για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: