“Απαγορεύονται οι φωτογραφίες” – Προσπάθεια τρομοκράτησης επιβατών που βγάζουν με το κινητό τις τεράστιες αναμονές στο Μετρό

Επιβάτιδα δέχτηκε από υπαλλήλους με προφανή άνωθεν εντολή επίπληξη και συστάσεις να σβήσει τις φωτογραφίες των τεράστιων αναμονών στο μετρό.

Την ώρα που οι θάνατοι στη χώρα μας έφτασαν σε τριψήφιο νούμερο, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ανάμεσά τους την ενίσχυση των ΜΜΜ. Αντιθέτως φαίνεται να αραιώνει ακόμα περισσότερο, με πρόσχημα το λοκντάουν, τους συρμούς στο Μετρό. Μόνο στη γραμμής προς Νίκαια σήμερα η καθυστέρηση έφτανε και στα 11 λεπτά, ρυθμός απαράδεκτος ακόμα και με τα ανέκαθεν αραιά δρομολόγια του σαββατοκύριακου, όπως αναδεικνύουν φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια στο πόρταλ του 902. gr. Μάλιστα, όπως η ίδια καταγγέλλει, δέχτηκε επίπληξη από υπάλληλους του Μετρό, που της είπαν ότι δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζει, συστήνοντάς τις να σβήσει τις φωτογραφίες. Απαγόρευση φυσικά νομικά έωλη και ανυπόστατη, η οποία καταλαβαίνει κανείς ότι εκπορεύεται από τη διοίκηση, που αντί να ασχολείται με την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου, έχει ως μέριμνά της τη φίμωση του επιβατικού κοινού μπροστά στον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία που υφίσταται.

Ό,τι και να κάνουν όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δε σβήνει με απειλές και καταστολή, τα οποία βέβαια η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της έχουν εντάξει καθημερινά στο ρεπερτόριό τους, ξέροντας ότι οι μάσκες είναι μέσο προστασίας, όχι φίμωτρο ενάντια στις διεκδικήσεις και την ανάδειξη της ολοένα και δυσβάσταχτης καθημερινότητας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: