Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στο Γιώργο Μαυρίκο ως πιθανού “τρομοκράτη”

Είναι φανερό πως η αντιϊμπεριαλιστική κι αντιμονοπωλιακή δράση όχι απλά ενοχλεί την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά εμμέσως πλην σαφώς βαφτίζεται τρομοκρατική.

Ένα νέο κρούσμα αντιδημοκρατικού αυταρχισμού και πλήγματος στις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας στο Γιώργο Μαυρίκο, ο οποίος ως γενικός γραμματέας της ΠΣΟ καλείται να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία τον ερχόμενο Μάρτη σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και σε διεθνή συνδικαλιστική συνάντηση στο Λος Άντζελες. Τόσο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανελ μέχρι στιγμής κωφεύουν στις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας υπέρ του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.  Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν μέσω επιστολής στον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών και συνδικαλιστικές ενώσεις των ΗΠΑ.

Είναι φανερό πως η αντιϊμπεριαλιστική κι αντιμονοπωλιακή δράση όχι απλά ενοχλεί την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά εμμέσως πλην σαφώς βαφτίζεται τρομοκρατική, αφού  οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας έλαβαν ως απάντηση στα αιτήματα τους την προτροπή να απευθυνθούν στην υπηρεσία “Terrorist travel”, που ασχολείται με την αποτροπή διείσδυσης τρομοκρατικών ή εγκληματικών στοιχείων από το εξωτερικό σε αμερικανικό έδαφος. Στην ανοιχτά προβοκατόρικη αυτή στάση, η ΠΣΟ απαντά αποφασιστικά: “Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Από την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία της. Ποτέ δεν προσκύνησε τους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν προσκύνησε τις πολυεθνικές. Ούτε τώρα θα πουλήσει την ιστορία της.”

Με πληροφορίες από τον 902.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: