Αντιφα γιαγιά κανείς ναζί στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Ο Παύλος ζει σε κάθε γειτονιά που αναπνέει ελεύθερα μακριά από τη ναζιστική μπόχα. Και αυτό κρίνεται πρωτίστως στο δρόμο αλλά και σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά.

Ο Παύλος ζει. Ζει σε κάθε αγώνα, σε κάθε αντιφασιστική πορεία. Ζει κάθε φορά που οι νεοναζί κατεβάζουν την ουρά στα σκέλια και τρέχουν να προστατευτούν πίσω από τα αφεντικά τους, σε κάθε παράρτημα της φασιστικής συμμορίας που κλείνει τα γραφεία του.

Ο Παύλος ζει σε κάθε γειτονιά που αναπνέει ελεύθερα μακριά από τη ναζιστική μπόχα. Και αυτό κρίνεται πρωτίστως στο δρόμο αλλά και σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά. Κρίνεται από κάθε κερδισμένη συνείδηση σε κάθε παιδί που γυρνάει την πλάτη του στο δηλητήριο που ξερνάνε οι εθνικιστές. Κρίνεται όμως και από κάθε αγέρωχη γιαγιά που στέκεται όρθια, δεν αναμασά ό,τι λένε τα κανάλια, δεν αναπαράγει τον “αυθόρμητο” καθημερινό φασισμό της “διπλανής πόρτας”.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ παλεύουν να περάσουν την κυρίαρχη ιδεολογία με τη δύναμη της εικόνας.

Που τις κόβουν και τις ράβουν όπως θέλουν. Κανένα κανάλι όμως, κανένα δελτίο ειδήσεων δεν μπορεί να δώσει τόσο δυνατές και τόσο ζωντανές εικόνες όπως μια αντιφασιστική πορεία.

Κανένα κανάλι δεν πρόκειται να δείξει την εικόνα της Μάγδας Φύσσα δίπλα στον πατέρα του Λουκμάν, την περήφανη γιαγιά που φωνάζει συνθήματα από το μπαλκόνι.

Η Μάγδα Φύσσα με τον Καντίμ Χουσεΐν, πατέρα του Λουκμάν.

Αλλά κανένα κανάλι και κανένα δελτίο δεν έχει τίποτα τόσο αληθινό και περήφανο να δείξει στους θεατές του για να νανουρίσει μαζικά τις συνειδήσεις τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: