Ανθρωποφάγοι, τουρκοφάγοι και no politica

Την ώρα που ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας καλά κρατεί, αγνοί πολίτες “μακριά από κόμματα και χρώματα” (εκτός αυτών των αγαπημένων τους ομάδων), προωθούν την εθνικιστική ατζέντα “από τα κάτω”, με την αμέριστη συμπαράσταση των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Ίσως κάποιοι να θυμάστε τη δήλωση οπαδών του ΠΑΟΚ πριν λίγες βδομάδες, που διακήρυτταν πως δε θα πάνε να πολεμήσουν αν αδικηθεί η ομάδα τους (γιατί κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα δε θα είχαν να πάρουνε την Πόλη), περιστατικό που προκάλεσε ως καραμπόλα και την πρώτη στα παγκόσμια χρονικά διαγραφή μη μέλους από κόμμα, εν προκειμένω της Έλλης Παπαγγελή από τη Ν.Δ. Στην προκειμένη περίπτωση, άλλοι οπαδοί, του Ολυμπιακού αυτή τη φορά, προσπάθησαν φιλότιμα να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υψώνοντας σημαίες σε τέσσερις βραχονησίδες του Αιγαίου στις 13 Απρίλη. “Πολέμησαν για το ποδόσφαιρο”, που θα έλεγε και ο Σκάι σε μια τέτοια περίπτωση, αν και δυστυχώς για τους απανταχού τουρκοφάγους του πληκτρολογίου, οι τόνοι από πλευράς των εμπλεκόμενων υπουργείων των δύο χωρών μοιάζουν επί του παρόντος να πέφτουν.

Στα ελληνικά ΜΜΕ πάντως, το γαϊτανάκι με το αν και ποιες σημαίες ανεβοκατέβηκαν συνεχίζεται κανονικά, με συναρπαστικό μάχιμο ρεπορτάζ και αυτοψίες πέριξ των βραχονησίδων.  Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν βέβαια η συνέντευξη ενός εκ των τριών ακριτών μας σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα, ο οποίος με ύφος χιλίων Καραϊσκάκηδων δήλωσε ότι η απόφαση ήταν “αυθόρμητη για να τιμηθεί ο Μπαλταδώρος”, διότι κάθε νορμάλ άνθρωπος ανακατεύοντας το φραπόγαλό του σκέφτεται πώς θα ασκήσεις προσωπική εξωτερική πολιτική. Αγανακτώντας με όσους απάτριδες αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της ηρωϊκής τους ενέργειας, προσφέρθηκε να πάρει μαζί με τους φίλους του τη θέση των κρατούμενων Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία. Πιστός στο δόγμα του no politica, αποκύρηξε μετά βδελυγμίας τη σύνδεσή του με τη ΧΑ ή άλλα κόμματα, καθώς ο ίδιος ποτέ δεν έχει ψηφίσει και το μόνο κόμμα του είναι η σημαία. Πρώτη φορά τα ξαναματακούμε. Ο νεαρός εξάλλου, όπως τόνισε πολλάκις στη συνέντευξη, “Δεν ήθελε να πολλά”, και γιατί να πει άλλωστε, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Κι αντλώντας έμπνευση από το σχετικό τουί του τσολιά της Ελληνοφρένειας να προσθέσουμε με τη σειρά μας πως, αν αφαιρέσεις τις σημαίες από τις βραχονησίδες, θα σου μείνουν ένας μαυροντυμένος “έφηβος”, δυο με μπλουζάκι της Θύρας 7 και θα λείπει μόνο ο Σεραφείμ και η Ουρανία για να τις ξαναφτιάξεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η Ηλίας Τζαμουράνης λέει:

    Οι αγράμματοι “τουρκοφάγοι” παπαγάλοι διόρθωσαν(!) τα τοπωνύμια: …”ΑνθρωποφάΓΟΣ, ΑνθρωποφάΓΟΙ”, ….αποκαθιστώντας την γραμματική …τάξη!
    Αλλά, (όπως στη λέξη-κλειδί), “Ανθρωποφάς” λέγεται η βραχονησίδα του σκανδάλου, “Ανθρωποφάδες” η συστάδα αυτών των βραχονησίδων, και η λέξη κλίνεται ομαλώτατα. Μας τάχουν ζαλίσει από χτές.
    Αν είχαν ακούσει για τους “Αδερφοφάδες”, η τον “Γυψοφά” του κρητικού, μπορεί να είχαν πονηρευτεί. Αλλά αν τους έκοβε τόσο, μπορεί και να μην ήταν “τουρκοφάγοι”. Μπορεί…

Κάντε ένα σχόλιο: