Αμετανόητοι και ψυχροί οι δολοφόνοι του Λουκμάν

Σε μια γεμάτη από αλληλέγγυους αίθουσα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 12/2/2019, οι απολογίες των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν Διονύσιου Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, κατηγορούμενων και στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε μια γεμάτη από αλληλέγγυους αίθουσα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 12/2/2019, οι απολογίες των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν Διονύσιου Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, κατηγορούμενων και στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παρών στο δικαστήριο ήταν ο πατέρας του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεΐν και στο πλευρό του η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Οι δολοφόνοι του Λουκμάν εμφανίστηκαν αμετανόητοι, παρά τις υποκριτικές “δηλώσεις συγγνώμης”. Αντέστρεψαν πλήρως την πραγματικότητα, παρουσίασαν το θύμα ως θύτη, εμφάνισαν τον Σαχζάτ ως επιτιθέμενο, ως το άτομο που ξεκίνησε “συμπλοκή”, με αφορμή το κλείσιμο από μέρους του, με το ποδήλατό του, της πορείας της μηχανής των δραστών. Θυμίζουμε ότι το θύμα βρέθηκε νεκρό με επτά μαχαιριές.

Ο Λιακόπουλος (μπροστά) και ο Στεργιόπουλος (πίσω) κατά τη μεταγωγή τους στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Με τα αναφερθέντα όμως στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υπέπεσαν σε σοβαρές αντιφάσεις τόσο με αυτά που είχαν πει προανακριτικά όσο και με αυτά που κατέθεσαν οι αυτόπτες/αυτήκοοι μάρτυρες. Έτσι, ο Λιακόπουλος εφηύρε “κεφαλοκλείδωμα” του Λουκμάν σε βάρος του, που εξελίχθηκε σε “πάλη”, κάτι που δεν είχε αναφέρει στην πρώτη κατάθεσή του. Ο Στεργιόπουλος από την πλευρά του δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε δει την πρώτη μαχαιριά του Λιακόπουλου στην καρδιά, κάτι όμως το οποίο είχε ρητά αναφέρει στην πρώτη κατάθεσή του.

Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων αντιφάσκουν σε κάθε περίπτωση με τα όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες που σήκωσαν τα παντζούρια του σπιτιού τους και πρόλαβαν να δουν το τέλος της δολοφονικής επίθεσης: το μηχανάκι ήταν τοποθετημένο δίπλα και μπροστά από το ποδήλατο (οι κατηγορούμενοι λένε ότι ήταν πίσω του), ο Λουκμάν κατέληξε στο έδαφος δέκα μέτρα πιο πέρα (οι κατηγορούμενοι λένε ότι όταν έφυγαν ο Λουκμάν ήταν όρθιος), το μηχανάκι είχε πινακίδα που μετέπειτα αφαιρέθηκε (οι κατηγορούμενοι λένε πως εξαρχής δεν είχε πινακίδα). Σύμφωνα με την κατάθεση της μίας μάρτυρος που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η ρόδα του αναποδογυρισμένου ποδηλάτου γύρναγε ακόμα, γεγονός που αποδεικνύει την αιφνιδιαστική και αστραπιαία επίθεση που δέχτηκε ο Λουκμάν, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί συμπλοκής.

Παραθέτουμε το σχόλιο του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη:

“Οι φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν είναι αμετανόητοι. Οι απολογίες τους δεν ήταν παρά μια δεύτερη δολοφονία του νεκρού θύματός τους, αυτή τη φορά δολοφονία χαρακτήρα: “ο Λουκμάν ήταν βίαιος”, “έβρισε”, “επιτέθηκε”, “πήγε να τραβήξει μαχαίρι” (άοπλος απέναντι σε δύο ενόπλους, όπως επισήμανε ο Εισαγγελέας). Δεν υπάρχει αμφιβολία για όποιον ήταν σήμερα παρών (και το ακροατήριο ήταν γεμάτο): ο Στεργιόπουλος είναι ο νους του εγκληματικού διδύμου, δομημένος, προμελετημένος, συνήγορος του εαυτού του και του εγκλήματός του. Ο Λιακόπουλος είναι ο εκτελεστής, ο εκπαιδευόμενος, ο “δόκιμος”.

Τυχόν μετατροπή της ποινής από ισόβια σε ο,τιδήποτε άλλο, με αλλαγή νομικού χαρακτηρισμού ή αναγνώριση ελαφρυντικών, θα είναι όνειδος για την ελληνική δικαιοσύνη. Οι κατηγορούμενοι αξιώνουν να καθυβρίζουν το θύμα τους, να ζητούν υποκριτικά “συγγνώμη” και στο τέλος της δίκης να ελευθερωθούν. Αυτό ειναι το διακύβευμα. Η κρίσιμη πρόταση του εισαγγελέα και οι αγορεύσεις στις 22 Μαρτίου”

Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας!

jailgoldendawn

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: