Αμετανόητη στο πλευρό των νεοναζί η εισαγγελέας – Προτείνει αναστολή σε όλους πλην Ρουπακιά…

Το σκεπτικό της πρότασης παρουσιάζει τους Χρυσαυγίτες σαν νομοταγείς και συνεργάσιμους και θα το ζήλευαν ακόμα και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου αποδεικνύει πως παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των καταδικασθέντων νεοναζί και προσφέρει τις υπηρεσίες της ως την τελευταία στιγμή. Αφού λοιπόν αρχικά είχε προτείνει στο δικαστήριο να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες που τους βάραιναν -πλην του φυσικού αυτουργού Ρουπακιά- τώρα προτείνει να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο εφετείο. Όλοι πλην του δολοφόνου Ρουπακιά -πιθανότατα η αναστολή θα ισχύει και για τον Λαγό, μολονότι δεν το αιτήθηκε.

Το σκεπτικό της πρότασης θα το ζήλευαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί κατάδικων και συνίσταται στα εξής σημεία:

Ότι πέρασαν επτά έτη χωρίς οι κατάδικοι να προβούν σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ότι διαλύθηκε η ΧΑ, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα που έβγαζε.
Και ότι η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη (!), αφού μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, θα έχουν εκτίσει την ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Δεν ξέχασε μάλσιτα να επαναλάβει μερικά από τα φαιδρά επιχειρήματα της υπεράσπισης, φιλοτεχνώντας το προφίλ των φασιστών: έχουν νόμιμη διανομή, δεν παραβίασαν περιοριστικούς όρους, τους επιβλήθηκαν πολύ αυστηροί όροι, εμφανίστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και κάποιοι παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο (!). Δεν είναι ύποπτοι φυγής και περιμένουν τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, ενώ εμφανίστηκαν όποτε τους ζητήθηκε…

Αυτοί δεν είναι φασίστες. Είναι παιδιά-μάλαμα!

Ακολούθησε ημίωρη διακοπή για να προετοιμάσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης τις τοποθετήσεις τους, πιθανότατα γιατί η εισαγγελέας τους πήρε όλες τις καλές ατάκες και πρέπει να σκεφτούν κάτι να προσθέσουν…

Αντί επιλόγου, ένα σατιρικό σχόλιο του δικού μας Κάππα στο Twitter.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: