Αφιλόξενη Φιλοξενία

Το οξύμωρο είναι, πως σε γνωστή πλατφόρμα εύρεσης καταλύματος, το ξενοδοχείο παρουσιάζεται ως “φιλικό προς τα κατοικίδια”. 

Η ελπίδα ήρθε κι έφερε μαζί της εκατοντάδες περιστατικά ανθρώπων, σε καθεστώς ανάγκης. Πέραν των μαζικών εγκλωβισμών στην Αττική οδό και στα τρένα, είχαμε και ανθρώπους που έμειναν με το αυτοκίνητό τους σε διάφορα σημεία, μην μπορώντας να κινηθούν και αναγκασμένοι ή να περάσουν τη νύχτα εντός του οχήματος ή να προσεγγίσουν οποιοδήποτε κτήριο υπήρχε σε κοντινή απόσταση.

Άλλοι υπήρξαν τυχεροί και σώθηκαν χάρη στην “καλοσύνη των ξένων”. Είχαμε μάλιστα μαρτυρίες, που ακόμη και μικρά παιδάκια μαζί με τους γονείς τους έφερναν φαγητό, βοηθούσαν κόσμο να βγει από το αυτοκίνητό του και προσέφεραν το δωμάτιό τους, σε παντελώς άγνωστα άτομα.

Πολλές όμως ήταν οι περιπτώσεις των αποκλεισμένων,  που συνάντησαν ανθρώπους οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη τους, ζητώντας του 5 ευρώ για μια ξαναζεσταμένη τυρόπιτα ή 15 ευρώ για μια θέση στο χαλί του διαδρόμου.

Διαδόθηκε και ένα απίστευτο περιστατικό, όπου ένα ζευγάρι καταγγέλει ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίο αρνήθηκε να τους δώσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του, επειδή οι άνθρωποι είχαν μαζί τους το σκυλάκι τους. Προσοχή, δεν ζήτησαν ελεημοσύνη, ήθελαν να μείνουν και να πληρώσουν το αντίτιμο, επειδή είχαν αποκλειστεί στο Αμπελοχώρι, κοντά στη Θήβα. Ακόμη όμως κι αν δεν είχαν να πληρώσουν το αντίτιμο η έκτακτη ανάγκη επέβαλε την προσφορά Φιλοξενίας! Η απάντησή του, ήταν πως θα μπορούσε να μείνει μόνο ο άνδρας και η γυναίκα χωρίς το κατοικίδιό τους, με τη δικαιολογία πως αυτό θα ενοχλούσε τα υπόλοιπα δωμάτια, αλλιώς ας πήγαιναν στο αμάξι τους κι ας ζεσταίνονταν με τον κλιματισμό του οχήματος. Ξέρετε, οι μισάνθρωποι τέτοιες στιγμές είναι τρομεροί στο να δίνουν “λύση” στο πρόβλημά σου.

Το ζευγάρι φυσικά αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκυλάκι και έτσι παρέμεινε στο αυτοκίνητο και πέρασε τη νύχτα μέσα στο κρύο. Αφού κατήγγειλε – και πολύ καλά έκανε- το περιστατικό, δέχτηκε απειλές από τον ξενοδόχο, ο οποίος δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι τους προσέφερε φτυάρι και ό,τι άλλο χρειάστηκαν.(!) Ξέχασε μάλλον να αναφέρει πως παρέλειψε να τους σώσει τη ζωή και τους άφησε εκτεθειμένους στο έλεος του παγετού.

Το επίσης οξύμωρο είναι πως σε γνωστή πλατφόρμα εύρεσης καταλύματος, το ξενοδοχείο παρουσιάζεται ως “φιλικό προς τα κατοικίδια”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: