40χρονη μητέρα τριών παιδιών, θύμα του κορονοϊού – Ο ΕΟΔΥ της είχε κάνει σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της!

Η 40χρονη είχε άσθμα, ανέβασε πυρετό και βλέποντας τα πρώτα συμπτώματα, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ. Η σύσταση που έλαβε όμως ήταν να παραμείνει σπίτι της, σε απομόνωση. Τις επόμενες ημέρες, επιδεινώθηκε η υγεία της, και κλήθηκε ασθενοφόρο, ήταν όμως ήδη πολύ αργά και η γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει, όταν αυτό έφτασε στο σπίτι της.

Είναι πραγματικά απίστευτο, δυστυχώς όμως αληθινό.

Μια 40χρονη μητέρα τριών παιδιών σε έναν απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς -ένας από τους νομούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία- είναι το νέο θύμα της πανδημίας, αλλά και της εγκληματικής αμέλειας του κρατικού μηχανισμού.

Η 40χρονη είχε άσθμα, ανέβασε πυρετό και βλέποντας τα πρώτα συμπτώματα, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ. Η σύσταση που έλαβε όμως ήταν να παραμείνει σπίτι της, σε απομόνωση. Τις επόμενες ημέρες, επιδεινώθηκε η υγεία της, και κλήθηκε ασθενοφόρο, ήταν όμως ήδη πολύ αργά και η γυναίκα είχε εκπνεύσει, μέχρι να φτάσει στο σημείο.

Στο νοσοκομείο έγινε η νεκροψία, που έδειξε εκ των υστέρων ότι ήταν θύμα του κορονοϊού -αλλά και της αδιαφορίας των αρχών να της δώσουν άμεση βοήθεια, να κάνουν έγκαιρη διάγνωση και να την θέσουν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Την ίδια τραγική τύχη είχε και η μητέρα του 53χρονου από τη Σιάτιστα, του τέταρτου θύματος από τη νόσο στη χώρα μας, που κατέληξε σπίτι της. Το δείγμα της ηλικιωμένης ελήφθη μετά θάνατον και βγήκε θετικό.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, ούτε θα είναι τα τελευταία περιστατικά ασθενών που πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι τους, γιατί αυτό τους συνέστησε ο ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός είναι ούτως ή άλλως αρκούντως φονικός. Ας μην του δίνουμε περισσότερο αέρα με την εγκληματική αμέλεια των αρχών και το μαύρο χάλι του συστήματος υγείας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: