10 ΜπΑΤΣΟ στιγμές της ΕΛ.ΑΣ στο Πολυτεχνείο που δεν τίμησαν τη μέρα του άνδρα

Προπηλάκισαν, χτύπησαν, έβρισαν, ξεγύμνωσαν. Έστησαν μια μικρή υγειονομική βόμβα και μια μικρή αναπαράσταση της Χούντας. Τόσους άθλους σε ένα τριήμερο ούτε ο Ηρακλής δεν έκανε. Ημίθεοι και βάλε. Και πάνω από όλα Μ(π)ΑΤΣΟ άνδρες…

Η σημερινή “ημέρα του άνδρα” μας δίνει την αφορμή να θαυμάσουμε τα κατορθώματα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., που αποτελούν το λεγόμενο “επιτελικό κράτος”. Τόσους άθλους σε ένα τριήμερο ούτε ο Ηρακλής δεν έκανε. Τους βάζεις κάτω και φοβάσαι μην ξεχάσεις κάποιο. Έχουμε και λέμε.

-Δημιούργησαν μια μικρή υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς μάσκες, αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας.

-Χτύπησαν πισώπλατα τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου, την ώρα που αυτή διαλυόταν.

-Προπηλάκισαν βουλευτές. Γράπωσαν διαδηλωτές από τον λαιμό. Πάτησαν με το γόνατο άλλους που ήταν πεσμένους στο πόδι. Έσυραν και κουβάλησαν χειροπόδαρα όσους συνέλαβαν. Τους στοίβαξαν κατά δεκάδες σε κλούβες – κρατητήρια. Δεν τους άφησαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους.

Κολάζ από Rovespieros.gr

-Παρεμπόδισαν για πολλοστή φορά φωτορεπόρτερ κι έσυραν στο τμήμα έναν δημοσιογράφο.

-Συνέλαβαν έναν φοιτητή και την οικογένειά του στα Σεπόλια, τους χτύπησαν, τους έβρισαν χυδαία και έστειλα τον πατέρα με έμφραγμα στο νοσοκομείο.

-Πέτυχαν την αποκέντρωση της κρατικής καταστολής. Ξύλο και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, ξύλο και προσαγωγές στα Γιάννενα, τώρα και στο Ρέθυμνο. Πάντα (ξύλο) στο πλευρό του πολίτη…

-Έστησαν καρτέρι στα πέριξ του ΕΚ Ιωαννίνων και στοχοποίησαν συνδικαλιστή, σέρνοντάς τον για… “εξακρίβωση” στο τμήμα.

-Έφτιαξαν ειδικό λογαριασμό στο Instagram για να καμαρώνουν προφανώς τα κατορθώματά τους και τη γενναιότητά τους. (Εντάξει, αυτό δεν έγινε στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, ήρθε όμως τώρα στη δημοσιότητα).

-Με το έτσι θέλω, κράτησαν αναίτια με τις ώρες μια κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη στο αστυνομικό τμήμα, την άφησαν μισόγυμνη για αρκετή ώρα με το στηθόδεσμο και δεν άφησαν τη μητέρα της να μιλήσει μαζί της.

Εδώ ο μάτσο ανδρισμός των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ξεχείλισε από τη στολή τους.

-Έβγαλαν στον δρόμο τις αύρες (δημοκρατίας), σαν άρματα μάχης, για τους απαραίτητους συνειρμούς με το 1973. Έστησαν μια μικρή αναπαράσταση της καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και έκαναν ακόμα και τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων να βγάλουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για την κακοστημένη παράσταση που στήθηκε.

Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” γιόρτασε με τον δικό του τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου και έδωσε στο ανδρικό φύλο πολλούς λόγους για να “είναι περήφανο” για την παγκόσμια ημέρα του άνδρα.

Αξίζει να δείτε πώς συμπυκνώνει μερικούς από αυτούς τους άθλους το βίντεο που ετοίμασαν οι Χρήστος Αβραμίδης και Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης για το Infowar.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: