Υπερασπιζόμαστε τον Υμηττό και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής και πορεία στο ΥΠΕΝ

Εγγύηση για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων υψηλού πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, αποτελεί η συνέχιση των ενωτικών μας αγώνων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

 

         ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ώρα 6μ.μ

Στο Πάρκο Σχ.Χωροφυλακής (Λεωφόρος Μεσογείων)

 Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

 

Υπερασπιζόμαστε τον Υμηττό και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

 

                 Διαμαρτυρόμαστε

 

1.Επειδή παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες καθυστερεί απαράδεκτα να εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), όπως απαίτησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την από 10 Σεπτεμβρίου 2015 απόφασή του, για να έχει ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα 187/Δ/2011 «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων».

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα το παραπάνω διάταγμα, ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Επικρατείας πρόσφατα, με την αρ. 2244/2018 απόφασή του ύστερα από προσφυγή της μισθώτριας εταιρείας του Μπάντμιντον, το ακύρωσε κατά το μέρος που αφορά την αιτούσα εταιρία (χώρος Μπάντμιντον στον πυρήνα του Πάρκου).

2.Επειδή παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες, του Πρωθυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Φάμελλου, ακόμη δεν έχει καταρτιστεί Σχέδιο Νόμου «για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου» ( Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ήταν έτοιμο μέχρι στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, ενώ ο κύριος Φάμελλος ως τις 30 Νοεμβρίου 2018)

 Απαιτούμε

Να ολοκληρωθεί άμεσα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα σε αντικατάσταση του ΠΔ 187/Δ/2011.

Να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που φυσικά θα περιλαμβάνει ως όρια ευθύνης του τα προβλεπόμενα από το ΠΔ187/Δ/2011 και παράλληλα να εξασφαλίζονται, θεσμικά, σταθεροί επαρκείς οικονομικοί πόροι.

Να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 965 στρεμμάτων, όπως προβλέπει ο Νόμος 732/77 και το ΠΔ187/Δ/2011.

 

      Εγγύηση για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων υψηλού πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, αποτελεί η συνέχιση των ενωτικών μας αγώνων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: