«Τα παιδία παίζει…» στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Ένα τετραήμερο – 22,24,25 και 26 Μάη – το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Σκαγιοπουλείου και του αίθριου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, με πρωταγωνιστές και αποδέκτες τους μαθητές της α’ βαθμιας εκπαίδευσης.

Η ενότητα «Τα παιδία παίζει…» ανοίγει στις 22 του Μάη στον κήπο του Σκαγιοπουλείου – στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων – την αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για το 2017.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο – 22,24,25 και 26 Μάη – το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Σκαγιοπουλείου και του αίθριου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, με πρωταγωνιστές και αποδέκτες τους μαθητές της α’ βαθμιας εκπαίδευσης.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων του τετραημέρου ξεκινά τη Δευτέρα 22 Μάη, στις 7.00 το απόγευμα  στον εσωτερικό χώρο του Σκαγιοπουλείου, με τις  «Μικρές καθημερινές Οδύσσειες», προϊόν συνεργασίας  του τμήματος Πολιτιστικών θεμάτων της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Την Τετάρτη 24 Μάη στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η χορευτική και μουσική παράσταση «κοχύλια του Αιγαίου» που έχει την «υπογραφή» της  διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας (δρ. Ανδρεάννα Κουφου – Τμήμα πολιτιστικών θεμάτων).

Τα παιδιά θα παίξουν την Πέμπτη 25 Μάη με τους Χ-Saltibagos στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, όπου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, δυο ξυλοπόδαροι, ένας κλόουν, δυο ζογκλέρ και δυο άτομα που θα κάνουν face painting, θα απασχολήσουν τα παιδιά  με παιχνίδια, ζογκλερικά και ακροβατικά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μάη στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Στις 6.30 το απόγευμα θα  ξεκινήσουν οι «Δράσεις για παιδιά» οι οποίες περιλαμβάνουν το θεατρικό παιχνίδι «ο υπερόπτης κούνελος»,  μια διαδραστική θεατρική εκδοχή του μύθου «ο λαγός και η χελώνα», με πολύ παιχνίδι και απίστευτους γρίφους.

Στις 7.30 το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η δράση με τίτλο  «το δικό σου παραμύθι». Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο …βρίσκονται διαφορετικά γράμματα και όλα τα παιδιά φοράνε στο λαιμό τους από ένα. Τα γράμματα γεννούν λέξεις, οι λέξεις φτιάχνουν προτάσεις και οι προτάσεις ολοκληρώνουν το παραμύθι των παιδιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

  • Οι αλλαγές στις ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων και στους χώρους έγιναν λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για την Πέμπτη 25/5 και Παρασκευή 26/5 από την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ακυρώνονται  λόγω κωλύματος σπουδάστριας-ηθοποιού.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: