Παρασκευή 13 Μάρτη 2020 – Τι… παίζει σήμερα;

Θέατρο, Εικαστικά, Βιβλίο, Εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις – προτάσεις για έξοδο.

Κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια και κέντρα διασκέδασης – Στα 117 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

 

 

Θέατρο

Στο Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου μπορούμε να πλοηγηθούμε σε συλλογές από το 1932 έως το 2005, με σπάνιο  και  µερικές φορές µοναδικό υλικό: προγράµµατα παραστάσεων, αποκόµµατα  εφηµερίδων,  φωτογραφικό υλικό, ηχητικά  ντοκουµέντα (από το 1955), βιντεοσκοπήσεις (από το 1994) και μουσικές παρτιτούρες.

 

 

 

Εκθέσεις

«Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά…» – Μεγάλη έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ με εικαστικά έργα με θέμα την αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες

 

 

***

 

«Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος» – Έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

 

***

 

«Eρριμμένες σκιές» – Γιάννης Τσαρούχης: τριάντα χρόνια από το θάνατό του

 

***

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 10χρονα του Μουσείου της Ακρόπολης, εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση: “Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης”.

 

***

 

“Ρήγας και επανάσταση” – Για το έργο και το μαρτυρικό τέλος του Ρήγα και των επτά συντρόφων του

 

***

 

Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

Η ελληνική συλλογή περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους: χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, πανηγυριώτικα και εμπορικά παιχνίδια του 20ού αι., επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ομαδικά παιχνίδια δρόμου και παιδικά έθιμα. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν μέλη των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων), αναβιώσεις αυτών που έπαιζαν ως παιδιά.

Η ευρωπαϊκή συλλογή αποτελείται από αστικά και λαϊκά παιχνίδια από το 18ο έως τον 20ό αι., κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ – Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλ. Φάληρο

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00- 18:00

 

***

 

Έκθεση “Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν”

Με αφορμή την έκδοση του συλλεκτικού νομίσματος για τη Μύρτιδα, το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος και ο επίκουρος καθηγητής Μ. Ι. Παπαγρηγοράκης παρουσιάζουν την έκθεση με θέμα “Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν”, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόκειται για την παρουσίαση ενός σημαντικού διεπιστημονικού επιτεύγματος. Κεντρικό έκθεμα είναι το αναπλασμένο πρόσωπο της ανώνυμης 11χρονης Αθηναίας, που υπήρξε και αυτή, όπως και ο Περικλής, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του τυφοειδούς πυρετού του 430 π.Χ.

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 – 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 9:00 – 15:00
Πέμπτη 9:00 – 19:00

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: