Ο Δημήτρης Υφαντής «ανοίγει» την ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Μέσα από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, ο ηπειρώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που έχει την πυξίδα της μουσικής του στραμμένη στην παράδοση, ερμηνεύει τραγούδια που περνάνε μέσα απ’ το φίλτρο της έντεχνης και μερικές φορές ροκ μουσικής, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με τη δική τους χαρακτηριστική απλότητα.

Με τραγούδια που ανασύρουν τα ποιο βαθιά ανθρωπινά συναισθήματα ερμηνευμένα από  έναν ιδιαίτερα αγαπητό για την πορεία και τις επιλογές του καλλιτέχνη, «ανοίγει» η ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το οποίο  παρουσιάζει τον Δημήτρη Υφαντή, στην πλατεία «Παγώνας» στο Ανατολικό διαμέρισμα, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Μέσα από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, ο – γνωστός και από το μουσικό σχήμα Τρίφωνο – ηπειρώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που έχει την πυξίδα της μουσικής του στραμμένη στην παράδοση, ερμηνεύει τραγούδια που περνάνε μέσα απ’ το φίλτρο της έντεχνης και μερικές φορές ροκ μουσικής, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με τη δική τους χαρακτηριστική απλότητα.

Τραγούδια, που με τις εναλλαγές των ρυθμών τους μας  προτρέπουν να ενώσουμε τις φωνές και τα χέρια μας σε χορούς κυκλωτικούς όπως παλιά, γίνονται η γέφυρα που ενώνει μελωδικά τη γη της πεντατονίας με το Αιγαίο και τη Θράκη αλλά και τους διαφορετικούς «μουσικούς τόπους» όπως αυτόν του έντεχνου, με τον παραδοσιακό  και τις διασκευές από σπουδαία λαϊκά κομμάτια παλαιοτέρων μεγάλων δημιουργών.

Τον Δημήτρη Υφαντή πλαισιώνει το συγκρότημά του, οι “Fun Day”. Μια μπάντα που εναλλάσσει τα μελωδικά καρέ μιας αληθινής μουσικής πρότασης, από τρυφερές και ρομαντικές αρμονίες ως τους πιο διονυσιακούς και απογειωτικούς ρυθμούς, ενώ η πολυφωνία, ο ρυθμός, και το χιούμορ που τους χαρακτηρίζει υπόσχονται κάτι πιο άμεσο και διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα.

Δημήτρης Υφαντής και «Fun Day»

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Παναγιώτης Βούλγαρης: υπεύθυνος ορχήστρας – πλήκτρα

Σπύρος Χότζας Βιολί,Μπουζούκι

Γεωργία Βακάλη: κρουστά, τραγούδι

Δημήτρης Σταύρου: έγχορδα , πνευστά

 

Η Είσοδος στην εκδήλωση θα είναι Ελεύθερη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: