«Κώστας Βίρβος – Εγώ δε ζω γονατιστός» – Η ζωή και το έργο του ποιητή του λαϊκού μας τραγουδιού

Το βιβλίο της Μαρίας Βίρβου «Κώστας Βίρβος – Εγώ δε ζω γονατιστός» που περιγράφει τη συγκλονιστική ζωή του μεγάλου λαϊκού στιχουργού, παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Παπαζήση».

Το βιβλίο της Μαρίας Βίρβου «Κώστας Βίρβος – Εγώ δε ζω γονατιστός» που περιγράφει τη συγκλονιστική ζωή του μεγάλου λαϊκού στιχουργού, παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Παπαζήση» τη Δευτέρα 11 του Νοέμβρη, στις 19.00, στη μεγάλη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Αγγελος Κότιος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, λογοτέχνης και κριτικός, η Χάρις Αλεξίου, οι ηθοποιοί Μπέσυ Μάλφα και Γιάννης Στάνκογλου, ο Κώστας Μπαλαχούτης, διευθυντής του μουσικού ηλεκτρονικού περιοδικού «Όγδοο», και ο Μίμης Πλέσσας.

Η ζωή και το έργο του Κώστα Βίρβου διατρέχουν την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ολόκληρου του λαϊκού τραγουδιού. Περισσότερα από 2.500 τραγούδια έχει γράψει ο σεμνός δημιουργός με το σπάνιο και ανεξάντλητο ταλέντο, στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του. Τραγούδια βιωματικά, κοινωνικά, πολιτικά, που ντύθηκαν με τη μουσική σπουδαίων συνθετών (Τσιτσάνη, Καλδάρα, Δερβενιώτη, Μπακάλη, Λεοντή, Θεοδωράκη, Πλέσσα κ.ά.) και ερμηνεύτηκαν από μεγάλες φωνές (Μπέλλου, Νίνου, Λίντα, Πάνου, Λύδια, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Αλεξίου, Μαρινέλα κ.ά.).

Το βιβλίο προλογίζουν οι Μ. Θεοδωράκης, Μ. Πλέσσας και Δ. Μανιάτης. Ακολουθούν ανά δεκαετία η ζωή και το έργο του και στο τέλος παρατίθενται ανθολογία τραγουδιών, ανθολογία αμελοποίητων τραγουδιών και τραγούδια εκτός δισκογραφίας.

Στην εκδήλωση τραγουδούν σε στίχους Κώστα Βίρβου οι ερμηνευτές πρώτων εκτελέσεων Λάκης Χαλκιάς και Λιζέτα Νικολάου, καθώς και οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης (ερμηνευτής στα τραγούδια του πατέρα του), Μαρία Σουλτάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Αδαμόπουλος και η Μπέτυ Χαρλαύττη με τη συνοδεία στο πιάνο του Γιάννη Μπελώνη. Συμμετέχουν ο συνθέτης και σολίστ μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και οι μουσικοί Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Γιάννης Δεσποτάκης (κιθάρα) και Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν).

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση είναι του Γιάννη Τζουανόπουλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: