«Κώστας Νούρος: Ξένος δυο φορές» – Για τον σπουδαίο ερμηνευτή του σμυρναίικου

Μια «μουσική βιογραφία» του σπουδαίου ερμηνευτή του σμυρναίικου τραγουδιού Κώστα Νούρου. Η εκδήλωση έχει την πρωτοτυπία να παρουσιάζεται σε ταβέρνα.

Μια «μουσική βιογραφία» του σπουδαίου ερμηνευτή του σμυρναίικου τραγουδιού Κώστα Νούρου, δίνεται μέσα από τη μουσική παράσταση «Κώστας Νούρος: Ξένος δυο φορές».

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Δημοτικού Θεατρικού Πειραιά (δράση «Άνοιγμα στην πόλη»), έχει την πρωτοτυπία να παρουσιάζεται σε ταβέρνα.

Παραστάσεις θα δοθούν:

15 και 17 Ιούνη: Ταβέρνα «Ρούκουνας» (Ελ. Βενιζέλου 166, Κερατσίνι – 210 46 33 264), στις 21:15

19 Ιούνη: Ταβέρνα «Ρεβαΐζι» (Θερμοπυλών 28, Πειραιάς – 210 40 80 017), στις  21:15

Σημείωση διοργανωτή: Το συνολικό κόστος για να παρακολουθήσετε την παράσταση είναι 22 ευρώ (με φαγητό και ποτό) ανά άτομο. Αγοράζετε το εισιτήριο των 5 ευρώ από το Site ή τα εκδοτήριά μας. Στην ταβέρνα πληρώνετε τα υπόλοιπα 17 υποχρεωτικά και σας παρέχεται σχετική απόδειξη.

Ώρα προσέλευσης: 20:30.

«Κώστας Νούρος: Ξένος δυο φορές» - Για τον σπουδαίο ερμηνευτή του σμυρναίικου

Κώστας Νούρος

Ο Κώστας Μασσέλος ή Νούρος υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδιστή, του οποίου το ταλέντο άνθησε τόσο στη Σμύρνη όσο και στον Πειραιά. Η φωνή, αλλά και η ζωή του σφράγισαν μοναδικά και ανατρεπτικά το ρεμπέτικο. Μοναχικός και αλύτρωτος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο του, σφράγισε με τη βελούδινη φωνή του την πρώτη περίοδο του σμυρναίικου/ρεμπέτικου τραγουδιού και δημιούργησε ρήγμα στα στερεότυπα ερωτικής συμπεριφοράς του ρεμπέτη. Δύο φορές πρόσφυγας, μπόλιασε με τη φινέτσα του το μπρούτο πειραιώτικο ρεμπέτικο, μένοντας συγχρόνως αόρατος, μια ντελικάτη φιγούρα που δεν χωρούσε στα στερεότυπα μιας συντηρητικής κοινωνίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: