Η «Μήδεια» του Μποστ σε περιοδεία

Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια – μέχρι δακρύων από τα γέλια – κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε από κοινό και κριτικούς, η σατιρική κωμωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, ξεκινά την περιοδεία της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Αττική.

Η παράσταση φιλοδοξεί, με την σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Η «Μήδεια» του Μποστ αποτελεί μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο Θέατρο «Στοά» με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα.

Από το πρώτο ανέβασμα του έργου, το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια – μέχρι δακρύων από τα γέλια – κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Όπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!

Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μαζί του οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Τζένη Θεωνά, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αννα Κλάδη, Αναστασία Γεωργοπούλου.
Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

Μουσική διδασκαλία, προσαρμογή και ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων στο πιάνο: Γιάννης Μαθές

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Το πρόγραμμα της περιοδείας:
24 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά
25 Αυγούστου στο Θέατρο «Τεχνόπολις» στο Ηράκλειο
26 Αυγούστου στο Θέατρο «Ερωφίλη» στο Ρέθυμνο
28 Αυγούστου στο «Cine Alex» στο Πόρτο Ράφτη
1η Σεπτέμβρη στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη
5 Σεπτέμβρη στο «Royal Theater» στην Πάτρα
7 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Ορέστη Μακρή» στη Χαλκίδα
10 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό
11 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημ. Κιντής»
12 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα
13 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια
18 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
19 Σεπτέμβρη στο Βεάκειο στον Πειραιά
21 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Εισιτήρια από 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
– στο ticketservices.gr
– στο tickets.public.gr
– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– τηλεφωνικά στο 210.7234567

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: