Ένα δημιουργικό νέο έτος «αλλιώς» στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα!

Πρόγραμμά για το νέο έτος, προσαρμοσμένο στις συνθήκες, αλλά με ανανεωμένη διάθεση και ποικίλες διαδικτυακές πρωτοβουλίες από το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36, Βικτώρια, τηλ. Επικοινωνίας: 210 8823674, e-mail: [email protected]) ξεκινάει το πρόγραμμά του για το νέο έτος, προσαρμοσμένο στις συνθήκες, αλλά με ανανεωμένη διάθεση και ποικίλες διαδικτυακές πρωτοβουλίες.

Οργανώνει δύο ενδιαφέρουσες διαδικτυακές εκδηλώσεις-συζητήσεις, με θέματα που έχουν απασχολήσει στο διάστημα του lockdown:

  • -Παρασκευή 22 Γενάρη στις 7.30 μ.μ.: «Οι εξελίξεις στον χώρο του Πολιτισμού» με ομιλητές από την ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • -Πέμπτη 28 Γενάρη στις 7.30 μ.μ.: «Ελεύθερος χρόνος: “Ευκαιρία” της καραντίνας ή ανάγκη της νεολαίας;» . Θα μιλήσει η Άννα Λουκίδη – Ανδρέου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μπορούν να απευθύνονται στο e-mail: [email protected] για τα link.

Επίσης, με προσαρμοσμένο περιεχόμενο, αλλά και καινούριες ιδέες θα ξεκινήσουν μέσω διαδικτύου τα μαθήματα του Στεκιού. Με δεδομένο το φύσει πρακτικό χαρακτήρα των περισσότερων μαθημάτων, έχει γίνει προσπάθεια να εμπλουτιστούν με θεωρητικές και ιστορικές γνώσεις, είτε αυτοτελώς, είτε ενσωματωμένες στη ροή του μαθήματος. Τα link θα γνωστοποιηθούν από τους δασκάλους στους μαθητές τους.

Αναλυτικά για το κάθε μάθημα:

Μουσικά όργανα

Στο τέλος του μήνα προγραμματίζεται η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών των οργάνων και της θεωρίας. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης θα γίνει ακρόαση ενός μεγάλου σε έκταση μουσικού έργου. Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση για τη μορφή και το ύφος του κομματιού, καθώς και για τα συναισθήματα και τις εικόνες που αυτό δημιουργεί στον καθένα.

Drums

Οι μαθητές των drums θα συνεχίσουν τις ασκήσεις τους για ενδυνάμωση των χεριών. Oι δάσκαλοί τους ετοιμάζουν επιπλέον για αυτούς παρουσιάσεις με τα παρακάτω θέματα:

– Μικρή αναδρομή στην ιστορία των τυμπάνων. Πώς απόκτησαν τη σημερινή τους μορφή.

– Η ιστορία των rudiments, η εξέλιξη τούς και η εφαρμογή τους στη μελέτη.

– Stick Control, Hand Coordination.

– Table of time και η σωστή εφαρμογή του στη μελέτη.

– Παρακολούθηση βίντεο διάσημων drummers. Πώς στήνονται, πώς παίζουν.

Latin

Τα μαθήματα του latin συνεχίζονται όλο αυτό το διάστημα κάθε Σάββατο. Τον Ιανουάριο οι μαθητές «ταξιδεύουν» διαδικτυακά από τη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και την Ευρώπη και ανακαλύπτουν το αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο.

Flamenco

Στο θεωρητικό μέρος των μαθημάτων, οι μαθητές θα ανακαλύψουν την ιστορία του συγκεκριμένου χορού και την πορεία του μέσα στους αιώνες, θα γίνει ανάλυση των ρυθμών και του γενεαλογικού τους δέντρου. Στο πρακτικό μέρος, οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν ρυθμούς που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και να τους προσεγγίσει ο καθένας μέσα από την κάμερα του, με διάφορους τρόπους.

Εργαστήρι «Τα εργαλεία του ηθοποιού»

Στα δια ζώσης μαθήματα όσοι συμμετείχαν στο εργαστήρι είχαν ξεκινήσει να γνωρίζουν τον ηθοποιό, μέσα από το σώμα του και τη φωνή του. Στις επόμενες συναντήσεις θα ανακαλύψουν τη δημιουργική – σεναριακή γραφή, το πώς δηλαδή ο ίδιος ο ηθοποιός γίνεται δημιουργός.

Ομάδα ανάγνωσης Λογοτεχνίας

Η πρώτη συνάντηση, στην οποία θα μπουν οι βάσεις για τη λειτουργία της ομάδας, τον τρόπο που θα διαβάζει και θα συζητάει, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα. Στη συνέχεια, οι συναντήσεις θα προχωρήσουν με το καθορισμένο πρόγραμμα μελέτης των έργων που έχουν επιλεγεί.

Για τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών και του ελεύθερου σχεδίου θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα. Τα μαθήματα του photoshop, της φωτογραφίας και το εργαστήρι «Μουσική παραγωγή hip hop» μετατίθενται για την άνοιξη.

902

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: