Έκθεση εικαστικών τεχνών: «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο 10» – «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

Για δέκατη χρονιά η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Περα(Σ)Μα», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας – Κερατσινίου διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο». Από τις 13 έως τις 22 του Οκτώβρη, στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

Για δέκατη χρονιά η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Περα(Σ)Μα», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας – Κερατσινίου διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο». Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» και με τη συμμετοχή πάνω από 200 εικαστικών καλλιτεχνών, η έκθεση φέτος έχει θέμα το «Πόλεμος-Προσφυγιά».

Έκθεση εικαστικών τεχνών: «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο 10» - «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 22 του Οκτώβρη, στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ 10

Έκθεση εικαστικών τεχνών: «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο 10» - «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»Το μεγάλο αυτό γεγονός, διανύει τον ενδέκατο χρόνο ζωής.

Έντεκα χρόνια αμέριστης συνεργασίας με τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής κι άλλων φορέων που είχαν ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, να εδραιώσουμε την παρουσία μας με εικαστικές εκθέσεις, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις στους εργασιακούς χώρους και στις συνοικίες που ζουν οι άνθρωποι της βιοπάλης.

Πάνω από 200 εικαστικοί καλλιτέχνες κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιστρατεύουμε τη γνώση, το συναίσθημα, την τέχνη μας, και δημιουργούμε καλλιτεχνικό έργο, εμπνεόμενοι από την εργατική τάξη και τους αγώνες της, απευθυνόμενοι σε αυτή.

Αφουγκραζόμαστε την όξυνση της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που συνεπάγεται, και με κεντρικό θέμα της έκθεσης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνουμε το στίγμα μας.

Αντιπαλεύουμε την «αποδοχή» της φρίκης του πολέμου και διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό – φασισμό.

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Έκθεση εικαστικών τεχνών: «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο 10» - «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα! Την τέχνη…

Όλοι δίνουν το παρόν και υπογράφουν με την τέχνη τους το μήνυμα της εποχής τους:

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΠΛΟ ΤΟΥ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: