“Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου” – Η προσωπογραφία μιας κομμουνίστριας που σα δάδα αναμμένη θυσίασε τη ζωή της για τον άνθρωπο

Το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου από τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή” παρουσιάζεται στον Ιανό

Παρουσίαση βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου, «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου», από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 18:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μελίνα Σιδηροπούλου, ανιψιά της Έλλης Αλεξίου-δρ. βιολογίας

Γιώργος Στεφανάκης, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Θανάσης Φωσκαρίνης, ποιητής-θεατρολόγος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δρ. φιλολογίας-συγγραφέας Μαρία Πεσκετζή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Έλλη Αλεξίου εκμυστηρεύεται στην Εύα Νικολαΐδου στιγμές από τη ζωή της, καταθέτει βιώματα και μνήμες από τη σπουδαία διαδρομή της στην εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε σαράντα χρόνια με αγάπη, ευαισθησία και συνέπεια. Θυμάται τους κοινωνικούς της αγώνες αλλά και τα παιδικά της χρόνια. Στην εκ βαθέων αυτή εξομολόγηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο νεανικό της έρωτα για τον Κώστα Βάρναλη, αλλά και στη μεγάλη σχέση της ζωής της, το σύντροφό της Βάσο Δασκαλάκη. Επίσης αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές του Νίκου Καζαντζάκη, που υπήρξε σύζυγος της αδερφής της, Γαλάτειας. Η αφήγησή της μιλά στην ψυχή του αναγνώστη, καθώς μεταλαμπαδεύει την πίστη της σε αξίες και υψηλά ιδανικά. Είναι η προσωπογραφία μιας κομμουνίστριας που σα δάδα αναμμένη θυσίασε τη ζωή της για τον άνθρωπο. Στο φωτογραφικό υλικό της έκδοσης επίσης περιλαμβάνονται δύο ντοκουμέντα: Η ταυτότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και το κομματικό της βιβλιάριο.

Η συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο πατήστε: https://www.ianos.gr/ekmistireiseis-tis-ellis-aleksiou-0465952.html

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: