Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις: Συναυλία – αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο / Για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Κατοχή και τον Εμφύλιο

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις – αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 και την Κυριακή 17 του Δεκέμβρη 2017.

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις – αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 και την Κυριακή 17 του Δεκέμβρη 2017.

Εκδήλωση για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Κατοχή και τον Εμφύλιο

Τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση Μετρό Περιστέρι), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι στην περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου, που διοργανώνει η ΚΟΒ Κέντρου – Αγ. Τριάδας της ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια της περιόδου, όπως το «Χαϊδάρι», «Κάποια μάνα αναστενάζει» και «Κάνε λιγάκι υπομονή», ενώ θα προβάλλεται φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ. Προσκλήσεις για την εκδήλωση διατίθενται από την Οργάνωση, ενώ ταυτόχρονα, κυκλοφορεί μπροσούρα με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, η οποία επίσης διατίθεται από την Οργάνωση.

Συναυλία – αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο

Η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα στον στιχουργό Άλκη Αλκαίο. Η συναυλία θα γίνει την Κυριακή 17 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο STUDIO (Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής) και θα παίξει συγκρότημα της ΠΟ ΑΕΙ Αττικής.

Κάποια από τα αγαπημένα τραγούδια που τους στίχους τους υπογράφει ο Άλκης Αλκαίος και θα ακουστούν στη συναυλία είναι: Αγύριστο κεφάλι, Ντολόρες, Ερωτικό (Πιρόγα), Μια παλιά φωτογραφία, Πάντα γελαστοί, Πρωινό τσιγάρο, Πουέρτο Ρίκο. Προσκλήσεις διακινούνται από τις Οργανώσεις της ΠΟ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: