«Το ραδιόφωνο έχει το δικό του πιστό κοινό…» – Σίγησε για πάντα η εμβληματική φωνή του Αντώνη Πυλιαρού

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός. Έλεγε σε συναδέλφους του ότι «το ραδιόφωνο έχει το δικό του πιστό κοινό ανεξάρτητα από οποιαδήποτε τηλεοπτική κάλυψη», και είχε δίκιο. Αυτό που ποτέ δεν είπε, από σεμνότητα, είναι ότι η παραπάνω διαπίστωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ίδιο…

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός.

Ο Αντώνης Πυλιαρός γεννήθηκε το 1944 στη Χίο. Για τέσσερις δεκαετίες εργάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΙΡ, ΕΙΡΤ και στη συνέχεια ΕΡΤ), «σφραγίζοντας» με τη φωνή του δελτία ειδήσεων και, κυρίως, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά και παρελάσεις στις εθνικές επετείους για σχεδόν 35 χρόνια.

Οι πιτσιρικάδες της δεκαετίες του ’80 δεν ξεχνούν τις στιγμές που έζησαν δίπλα στο τρανζιστοράκι περιμένοντας την έναρξη των – από γήπεδο σε γήπεδο – ζωντανών μεταδόσεων των αγώνων της τότε Α’ Εθνικής, στις οποίες ξεχώριζε η εμβληματική φωνή του Αντώνη Πυλιαρού και ο συναρπαστικός τρόπος που ο καλός δημοσιογράφος μετέδιδε τα ματς.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Αντώνης Πυλιαρός εργάστηκε σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, διδάσκοντας ταυτόχρονα ραδιόφωνο σε εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους.

Το 1983 και μετά από 700 ζωντανές μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, ο Αντώνης Πυλιαρός έλεγε σε συναδέλφους του ότι «το ραδιόφωνο έχει το δικό του πιστό κοινό ανεξάρτητα από οποιαδήποτε τηλεοπτική κάλυψη». Και είχε δίκιο. Αυτό που ποτέ δεν είπε, από σεμνότητα, είναι ότι αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στον ίδιο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: