Το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο – Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, ούτε έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, ούτε πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού.

Θέση πήρε το ΚΚΕ σε όσα παρακολουθούμε να γίνονται στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που αποδεικνύουν περίτρανα το βαθμό διαπλοκής των επιχειρηματιών που ελέγχουν τις μεγάλες ΠΑΕ με την πολιτική εξουσία, αλλά και τις “εργώδεις” προσπάθειες της τελευταίας να τηρήσει ισορροπίες μεταξύ των άγρια συγκρουόμενων συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου, με αποφάσεις που προσπαθούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο (εν προκειμένω βέβαια η πίτα είναι μεγάλη και οι σκύλοι οργανωμένοι σε αντίπαλες αγέλες). Ο οχετός που ούτε καν κρύβεται πλέον αποτυπώνει γλαφυρά την αναγκαιότητα των προτάσεων του ΚΚΕ για υπαγωγή των ΠΑΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να πάψει η ακόμα και για τα καπιταλιστικά δεδομένα σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείρισή τους σε σχέση με άλλες Α.Ε. Πρόκειται για ένα στοιχειώδες μέτρο, σε ένα πρόβλημα που στη ρίζα του φυσικά δεν μπορεί να λυθεί εντός ενός πλαισίου όπου ο αθλητισμός αποτελεί ακριβό εμπόρευμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, ούτε έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, ούτε πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού.

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όσα στοιχεία υπάρχουν και να μην κυκλοφορούν στους “διαδρόμους”.

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγεί απ’ τη θηλιά της εμπορευματοποίησης»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: