Τιμπό Κουρτουά: “Δεν είμαστε ρομπότ, θα τραυματιστούμε! – Την ΟΥΕΦΑ την ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα…”

“Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι απλά ένας αγώνας γιατί η ΟΥΕΦΑ θέλει περισσότερα χρήματα. Πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ! Δεν είμαστε ρομπότ! Στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματίζονται. Αν δε μιλήσουμε, θα είναι πάντα το ίδιο.”

Ενώ η φίλαθλη κοινή γνώμη διεθνώς προσπαθεί να καταλάβει ποια είναι η σημασία της διοργάνωσης του Nations League, ο τερματοφύλακας του Βελγίου Τιμπό Κουρτουά ξέσπασε μπροστά στην κάμερα για τη στάση της διοργανώτριας αρχής (ΟΥΕΦΑ), πριν και μετά τον μικρό τελικό, όπου αγωνιζόταν το εθνικό του συγκρότημα εναντίον της Ιταλίας. Υπ’ όψιν, ότι μιλάμε για μικρό τελικό, σε μια διοργάνωση που δεν κρίνει απολύτως τίποτα και δεν υπάρχει κανείς λόγος για αγώνες κατάταξης -ούτε καν για την κορυφή, καλά-καλά…

Μεταξύ άλλων, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε:

Παίζουμε για το τίποτα… Η τρίτη ή η τέταρτη θέση στο Nations League δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είναι άχρηστο παιχνίδι, δεν ξέρω γιατί παίζουμε, μοιάζει με φιλικό αγώνα.

Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι απλά ένας αγώνας γιατί η ΟΥΕΦΑ θέλει περισσότερα χρήματα. Μπορεί να είναι θυμωμένοι με τις ομάδες που θέλουν την European Super League, αλλά έφτιαξαν μια ακόμα διοργάνωση (Conference League) και δε νοιάζονται για τους παίκτες, παρά μόνο για τις τσέπες τους.

Και τώρα ακούμε για Μουντιάλ και Euro κάθε χρόνο. Πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ! Δεν είμαστε ρομπότ! Στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματίζονται. Κανείς δεν ανησυχεί για τους παίκτες. τρεις βδομάδες διακοπές δεν είναι αρκετές για να μπορούν να παίζουν οι παίκτες 12 μήνες σε υψηλό επίπεδο. Αν δε μιλήσουμε, θα είναι πάντα το ίδιο.

Μπορεί να πει κανείς άραγε πως ο Κουρτουά δεν έχει δίκιο; Το προσωπείο της ΟΥΕΦΑ, που νοιάζεται τάχα για το άθλημα και τους παίκτες και όχι για τα χρήματα -όπως οι σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της ESL, πέφτει σαν μάσκα και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας ηπείρου. Και αυτό δε θα μπορούσε παρά να είναι αποκρουστικό, όπως είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού αθλητισμού, που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: