Τιμή στο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ: Σε «Κώστας Πετρόπουλος» μετονομάζεται το ιστορικό κλειστό της Πάτρας

Το όνομα του «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλου, θα πάρει το ιστορικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πάτρας στην τοποθεσία Κουκούλι, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα τη Δευτέρα από το ΔΣ του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ) Πάτρας.

Το όνομα του «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλου, θα πάρει το ιστορικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πάτρας στην τοποθεσία Κουκούλι, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα τη Δευτέρα από το ΔΣ του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ) Πάτρας.

Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτελεί αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ και στο συγκεκριμένο κλειστό μεγαλούργησε χάρη στο αξεπέραστο στιλ και τις «χορευτικές» του κινήσεις στο παρκέ, φορώντας τη φανέλα στον Απόλλωνα Πάτρας τη χρυσή δεκαετία του ’90.

Μια μικρή γεύση από «Νουρέγιεφ» στο βίντεο:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΕΑΚ, η απόφαση αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση ενός αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου τόσο στο τοπικό όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΕΑΚ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Η απόφαση ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 4/11 ως ελάχιστη αναγνώριση τιμής σε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου τόσο στο τοπικό όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά σε μία ιστορική αθλητική εγκατάσταση της Πάτρας με την οποία άλλωστε συνδέθηκε μεγάλο μέρος της αθλητικής διαδρομής του Κώστα Πετρόπουλου.

Το κλειστό γυμναστήριο “Κουκούλι” του ΠΕΑΚ Πάτρας, θα ονομάζεται πια “Κώστας Πετρόπουλος”

«Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για γενιές αθλητών από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα. Τίμησε την πόλη μας και τον τοπικό αθλητισμό, με ήθος και αγωνιστική ευπρέπεια σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας και αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ με διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση της Διοίκησης του ΠΕΑΚ να δοθεί το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση και ένδειξη τιμής στον μεγάλο αυτό αθλητή της Πάτρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος αμέσως μετά την λήψη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Ο Κώστας Πετρόπουλος με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, όταν ο Δήμος τίμησε τον σπουδαίο αθλητή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: