“Θα σου γ… τη μάνα, πίθηκε” – Ρατσιστική επίθεση σε αγώνα βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται σε πολλά γήπεδα, οι διοργανώτριες αρχές κάνουν την πάπια, αν όχι την κότα που το κλωσάει

Τα κρούσματα βίας στα γήπεδα πληθαίνουν, κι αυτό δεν είναι κάτι μακρινό που δεν αφορά την Ελλάδα. Η απόδειξη ήρθε στο χθεσινό αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ για τα πλέι – οφ του πρωταθλήματος, όπου όπως καταγγέλει ο παίχτης του Ηρακλή Μπάιρον Φέργκιουσον «Προσπάθησα να φορέσω τη ζακέτα μου και να σταθώ με τους υπόλοιπους παίκτες και εκεί ένας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με έφτυσε στο πρόσωπο και μου είπε: «άντε γ…., θα σου γ…. τη μάνα, πίθηκε». Έπειτα, άρχισαν περισσότεροι οπαδοί να κάνουν ήχους μαϊμούδων και να με φωνάζουν πίθηκο. Έτσι, απάντησα. Κανένας δεν προσπάθησε καν να με προστατεύσει, αντιθέτως, όλοι, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων από τους συμπαίκτες μου, απλά μου είπαν να το βουλώσω».

Το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά, πριν συνεχιστεί κανονικά, αφού οι διαιτητές του αγώνα έκριναν πως δεν υπήρχε τίποτε το επιλήψιμο. Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει κινητοποιηθεί ως τώρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μερικοί συμπαίκτες του Φέργκιουσον τον καλούσαν να δώσει τόπο στην οργή και να σωπάσει, για να εκτονωθεί η κατάσταση, θυμίζοντας ίσως ως ένα βαθμό, αντίστοιχες αντιδράσεις των παικτών της Γιουβέντους στην πρόσφατη ρατσιστική επίθεση στο συμπαίκτη τους Kean. Ωστόσο, η διοίκηση του Ηρακλή είναι στο πλευρό του παίκτη της, ο οποίος κράτησε γενναία στάση και δε θέλει να κάνει γαργάρα το περιστατικό, ούτε όμως προχωρά σε γενικεύσεις ενάντια στη χώρα μας, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του κλπ. Σε κάθε περίπτωση το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται σε πολλά γήπεδα, οι διοργανώτριες αρχές κάνουν την πάπια, αν όχι την κότα που το κλωσάει και χρειάζονται οξυμένα αντανακλαστικά και καμία αποσιώπηση τέτοιων φαινομένων, για να πατάσσονται εν τη γενέσει τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: