Στέφανος Ντούσκος: Δεν είχα καμία στήριξη από την πολιτεία!

Αν κάποιοι από τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης και της Πολιτείας ετοιμάζονται να πιάσουν στασίδι δίπλα στον Ολυμπιονίκη για να πάρουν λίγη από τη λάμψη του μεταλλίου του, ας σκεφτούν πρώτα τα λόγια του: “Δεν είχα καμία στήριξη από την Πολιτεία…”

Από σήμερα το πρωί ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας, τα κανάλια ασχολούνται μαζί του και οι επίσημοι τον συγχαίρουν για την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιδιώκοντας να πάρουν δανεική λίγη από τη λάμψη του δικού του μεταλλίου.

Ό,τι λάμπει όμως δεν είναι χρυσός. Και δε μιλάμε ασφαλώς για το μετάλλιο, αλλά για όσα βρίσκονται πίσω του. Την τεράστια προσπάθεια του Στέφανου, τις θυσίες και τις στερήσεις, αλλά προπαντός τη στήριξη που δεν είχε από την Πολιτεία -που τώρα οι επίσημοι εκπρόσωποί της ετοιμάζονται να στριμωχτούν για να τον υποδεχτούν και να τον συγχαρούν.

Αντιγράφουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε ο αθλητής.

Οι θυσίες είναι πάρα πολλές. 320-330 μέρες τον χρόνο είμαστε κλεισμένοι και κάνουμε προπόνηση, τρώμε μόνο το μεσημέρι και το βράδυ, και μετά ξανά ύπνος.

Έφτασα στο σημείο να τρώω μόνο παγάκια και τσίχλες, για να διατηρήσω το βάρος μου.

Από το σωματείο, την Ομοσπονδία και τους γονείς μου είχα κάποια στήριξη, αλλά από την Πολιτεία δεν είχα καμία στήριξη.

Το συμπέρασμα είναι πως η μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει στον ίδιο τον Στέφανο Ντούσκο και όσους τον στήριξαν. Κανένας εκπρόσωπος του κράτους και της πολιτείας, ωστόσο, δε δικαιούται να μπει στο κάδρο της νίκης, για να φτιάξει τη λεζάντα του και να αντλήσει πολιτικάντικα εκλογική υπεραξία.

Ακολουθούν τα βίντεο όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: