Πρόστιμο 50000 ευρώ στη Σάλκε 04 για ρατσιστική επίθεση οπαδών της σε παίκτη αντίπαλης ομάδας

Ο νιγηριανής καταγωγής αμυντικός της Χέρτα Βερολίνου είχε βρεθεί αντιμέτωπες με βρισιές και κινήσεις πιθήκου από οπαδούς της Σάλκε πριν λίγες μέρες.

Τα φαινόμενα ρατσιστικών εκδηλώσεων στα ευρωπαϊκά γήπεδα μόνο μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Τελευταίο κρούσμα, οι εμετικές επιθέσεις της ιστορικής ομάδας Σάλκε 04 κατά του 22χρονου Jordan Torunarigha, παίκτη της Χέρτα Βερολίνου, στη διάρκεια αναμέτρησης κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων στις 4 Φλεβάρη.

Μερίδα οπαδών της Σάλκε προσέβαλε τον παίκτη με ρατσιστικά σχόλια, με κάποιους να προβαίνουν σε κινήσεις πιθήκου. O παίκτης αναστατώθηκε φανερά από τη χυδαία επίθεση, με τον προπονητή της Χέρτα, Γιούργκεν Κλίνσμαν, να θεωρεί πως ο διαιτητής έπρεπε να λάβει υπόψη την ψυχική κατάσταση του Torunarigha όταν του έβγαζε κόκκινη κάρτα.

Παρότι δεν έχει βρεθεί οπτικοακουστικό υλικό που να αποδεικνύει το συμβάν, το αθλητικό δικαστήριο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (DFB), επέβαλλε την Τρίτη πρόστιμο 50000 στη Σάλκε για τη συμπεριφορά των οπαδών της, ενώ η επιτροπή ελέγχου της Ένωσης προειδοποίησε την ομάδα του Γκελζενκίρχεν πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξουν παραπέρα κυρώσεις. Το δικαστήριο βασίστηκε στις καταθέσεις του ίδιου του θιγόμενου ποδοσφαιριστή, όσο και των συμπαικτών του, κρίνοντας τις ως αξιόπιστες. Η διοίκηση της Σάλκε δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες, εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση και έχει εντοπίσει την ομάδα οπαδών από την οποία προήλθαν οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Το θέμα διερευνά και η αστυνομία, κατόπιν μήνυσης κατ’ αγνώστων που υπέβαλε ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι Γερμανός πολίτης με πατέρα μετανάστη από τη Νιγηρία, επίσης παλαίμαχο των γηπεδών.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: