Πίεση είναι να ξυπνάς χαράματα για δουλειά και να πρέπει να θρέψεις την οικογένεια

Πίεση στον αθλητισμό για τίτλους; Ο Κάιλ Λάουρι των Τορόντο Ράπτορς βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση

Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από τον αθλητισμό κι από τις νίκες.

Κι όσοι επαγγελματίες του ΝΒΑ έχουν μεγαλώσει σε κάποιο γκέτο, και ξέρουν τι σημαίνει βιοπάλη, να παλεύεις για την επιβίωση και για να βγάλεις τα προς το ζην, δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πίεση για τη νίκη στον πρωτ-αθλητισμό, κι ας χορεύουν γύρω τους τα εκατομμύρια.

Τελευταίο παράδειγμα ο Κάιλ Λάουρι των Τορόντο Ράπτορς, που βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον τίτλο του ΝΒΑ, στην πρώτη τους συμμετοχή στους τελικούς, απειλώντας να πετάξουν στο καναβάτσο το μεγάλο φαβορί, τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Συνεπώς η πίεση μεταφέρεται αντικειμενικά στη δική τους πλευρά. Ή μήπως όχι;

«Αυτά που είχε να περάσει η μητέρα μου… Αυτά που είχε να περάσει η γιαγιά μου βλέποντας εμένα, τον αδελφό μου, τον ξάδελφό μου, τα μικρότερα ξαδέλφια μου.. Πίεση είναι να πηγαίνουν στη δουλειά, να ξυπνούν στις 5 το πρωί και να μου αφήνουν ένα μπολ με δημητριακά με γάλα. Να παρέχουν τα πάντα σε εμένα, στον αδελφό μου, στην οικογένειά μου. Αυτό σημαίνει πίεση για μένα… Η θέληση να κάνεις ό,τι χρειάζεται ώστε να είσαι σίγουρος ότι το παιδί σου θα περάσει καλύτερα από εσένα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες για μένα. Πηγαίνουν στη δουλειά και κάνουν τα πάντα για να σου προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι και να σε προστατεύσουν».

Ας επαναλάβουμε λοιπόν στον επίλογο την αρχική διαπίστωση. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό και τις νίκες ή την πίεση που προκαλεί στους παίκτες. Κι αν κάποιοι αντιμετωπίζουν τα πρωταθλήματα ως ζήτημα ζωής ή θανάτου, αυτό μας λέει πολλά για τη δική μας ζωή και τι πρέπει να κάνουμε για να την αλλάξουμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: