Νίκος Παππάς: «Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας σύντροφος…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μπασκετμπολίστας μιλά για τον «δικό του» Δημήτρη Μητροπάνο, με αφορμή την συναυλία – αφιέρωμα του ΚΚΕ και της οικογένειας του στον μεγάλο ερμηνευτή

Άνθρωποι της Τέχνης και του Αθλητισμού μιλούν για τον «δικό τους» Δημήτρη Μητροπάνο, με αφορμή την συναυλία – αφιέρωμα του ΚΚΕ και της οικογένειας του στον μεγάλο ερμηνευτή.

«Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τον τιμήσει 10 χρόνια μετά τον θάνατό του θεωρώ ότι, για όσους ξέρουν πώς κινείται αυτό το κόμμα, ήταν κάτι αυτονόητο. Πάντα τιμάει τις μεγάλες προσωπικότητες, νομίζω και ανεξαρτήτως ιδεολογίας πολλές φορές. Όλοι ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας σύντροφος, ένας άνθρωπος που ήταν πολύ κοντά στο Κόμμα. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Η πρωτοβουλία είναι υπέροχη και νομίζω ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο να τον τιμήσει» αναφέρει με δήλωσή του ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς.

Η δική του ανάμνηση είναι «το ζεϊμπέκικο που χόρευε κάθε φόρα που τραγουδούσε τη Ρόζα». «Νομίζω ότι μπορεί να το έχω δει 100 φορές και τις 100 ανατρίχιασα. Νομίζω ότι είναι μία στιγμή του Μητροπάνου που με έχει σημαδέψει και πάντα μου αφήνει όμορφα συναισθήματα», όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως «όταν λένε ότι βγάζει την ψυχή του κάθε φορά, δείχνει και τον χαρακτήρα του όταν τραγουδάει, δείχνει ότι δεν είναι μία δουλειά για αγγαρεία. Την έκανε με συναίσθημα και αυτό τον έκανε ξεχωριστό και τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους. Τα τραγούδια του είναι διαχρονικά. Νομίζω ότι όλη η αυτή η κληρονομιά, η παρακαταθήκη που άφησε θα μείνει αιώνια. Το συναίσθημα που έβγαζε και ο χαρακτήρας, ένα πράος άνθρωπος όπως ήταν, είναι κάτι που είναι διαχρονικό και απευθύνεται σε όλους όσοι αφουγκράζονται την όλη ιστορία».

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: