Μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό από το Μασούρα του Πανιωνίου

Μια κίνηση φαινομενικά αυτονόητη, που αποκτά ξεχωριστή σημασία στις μέρες ιδεολογικής μαυρίλας και ανομβρίας που ζούμε.

Χτες για τη Σούπερ Λιγκ ο Πανιώνιος νίκησε εκτός έδρας την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Ξάνθη, με γκολ του -ακόμα πιο φορμαρισμένου- Γιώργου Μασούρα. Αυτός αφιέρωσε το τέρμα στον αρχηγό της ομάδας, Παναγιώτη Κόρμπο, που απουσίαζε λόγω τραυματισμού, άνοιξε το περιβραχιόνιο στην κάμερα, κι έδειξε το μήνυμα “No to racism – Respect”.

Αυτό είναι φυσικά το σύνθημα της UEFA, που νοιάζεται για τη λεζάντα και την καλή έξωθεν μαρτυρία, οπότε δε λέει πολλά από μόνο του. Τίποτα όμως δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο και χωρίς πολιτικό υπόβαθρο στην περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη, που έχει δείξει και άλλες φορές στο παρελθόν την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα, παίρνοντας πχ θέση για τις Σκουριές.

Άλλωστε, σε ένα τοπίο περιρρέουσας ξενοφοβίας και εθνικισμού, ακόμα και κινήσεις που άλλοτε ίσως έμοιαζαν αυτονόητες αποκτούν τη δική τους, ξεχωριστή βαρύτητα, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού, όπου λίγες τιμητικές εξαιρέσεις σπάνε το φράγματα της κυρίαρχης απολιτικοποίησης, αν όχι του ανοιχτού φλερτ με αντιδραστικές θέσεις σε σειρά ζητημάτων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: