Μικρά παιδιά με σβάστικες χαιρετούν ναζιστικά στον τελικό του Κυπέλλου Βουλγαρίας!

Δυο παιδιά από την κερκίδα των χούλιγκαν της Λέφσκι Σόφιας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του τελικού, χαιρετώντας ναζιστικά κι έχοντας ζωγραφισμένες στο σώμα τους σβάστικες, το σύμβολο της ναζιστικής φρίκης.

Χτες η Σλάβια Σόφιας αντιμετώπιζε τη Λέφσκι στον τελικό του Κυπέλλου Βουλγαρίας, και πανηγύρισε τον τίτλο επικρατώντας στα πέναλτι. Αυτό όμως ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να μας απασχολήσει.

Πριν την έναρξη του αγώνα, δυο μικρά αγόρια, από την εξέδρα των οπαδών της Λέφσκι, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ζωγραφίσει στο σώμα τους σβάστικες, το σύμβολο της ναζιστικής φρίκης, και άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά τον κόσμο στις κερκίδες! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Λέφσκι προκαλούν διαφημίζοντας τη φασιστική τους ιδεολογία, αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, χρησιμοποιώντας δύο μικρά παιδιά, που τα έχουν ποτίσει με το ρατσιστικό δηλητήριο και τις ιδέες των νεοναζί. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που οι μνήμες από τη φασιστική δικτατορία στη χώρα, που ανατράπηκε με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχουν σβήσει ακόμα. Κάτι που δείχνει πως εκεί που νικάει η αντεπανάσταση, στο όνομα της “ελευθερίας” και της “δημοκρατίας”, φυτρώνουν κάθε λογής ακροδεξιά “μπουμπούκια” της μαύρης αντίδρασης.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στις παραπάνω εικόνες είναι το σύνθημα ACAB, τα αρχικά ενός γνωστού, διεθνούς αρκτικόλεξου εναντίον της αστυνομίας, που μας δείχνει πως οι Βούγλαροι νεοναζί έχουν κάνει μια σαλάτα στο μυαλό τους και πουλάνε ταυτόχρονα αντισυστημικό προφίλ, ενάντια στα όργανα της τάξης -με τα οποία πάντως έχουν τις καλύτερες σχέσεις σε όλες τις χώρες.

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα γήπεδα. Οι λαοί που γιόρτασαν πρόσφατα την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης τους, θα πουν την τελευταία λέξη και θα τον τσακίσουν, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στο στίβο της ταξικής πάλης -τον κυριότερο αγώνα που μας ενδιαφέρει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: