Ξαναχτύπησαν οι φασίστες του ΑΠΟΕΛ με σκίτσο θεωρίας δύο άκρων

Ναζί και αντιφασίστες εξισώνει σκίτσο που προβάλλουν στα ΜΚΔ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που, ενώ ασχημονούν επί χρόνια ατιμώρητοι στην Κύπρο, καμώνονται τους υπερασπιστές της “ελευθερίας του λόγου”.

Το ποιόν του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, οπότε η είδηση αυτή καθεαυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Πρόκειται για το σωματείο που φρόντισε εξαρχής να εκδιώξει τους κομμουνιστές από τις τάξεις του, που είχε αγαθές σχέσεις με τη χούντα των Αθηνών και τον Κύπριο πραξικοπηματία Σαμψών και που εκφράζει μια σειρά ακραία εθνικιστικές και ρατσιστικές θέσεις, με συχνές επιθέσεις κατά Τουρκοκυπρίων. Πριν ενάμιση χρόνο οι οπαδοί της μάλιστα είχαν αναρτήσει πανώ με το οποίο αμφισβητούσαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ όμως φρόντισαν να διαλύσουν και την παραμικρή αμφιβολία για όποιον ακόμα αφελώς ή καλοπροαίρετα είχε τέτοιες, αναρτώντας στο λογαριασμό τους στο τουίτερ ένα εμετικό σκίτσο του 2017, “επικαιροποιημένο” στη φετινή χρονιά, όπου ένας ναζί με ρόπαλο του 1940 αντιπαραβάλλεται προς έναν αντιφασίστα του σήμερα, με αμφότερους να επιτίθενται στην “ελευθερία του λόγου”, την οποία – εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται – εκπροσωπούν οι ίδιοι και οι ακροδεξιές τους αντιλήψεις, που τάχα κάποιοι τις εμποδίζουν να εκφραστούν ελεύθερα.

Όπως οι περισσότεροι σύγχρονοι φασίστες, έτσι κι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από τους ναζί, ξεπλένοντάς τους ταυτόχρονα μέσω της εξίσωσης με τους αντιπάλους τους. Εξάλλου – αυτό μας λένε – σήμερα το πρόβλημα δεν είναι ο φασισμός, που είναι στην καλύτερη ένα φάντασμα του παρελθόντος, αλλά ο “κόκκινος φασισμός” που δήθεν φιμώνει την “αντίθετη άποψη”. Άλλο που στην πραγματική ζωή τα φασισταριά του συλλόγου απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας, τόσο για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές εκδηλώσεις τους, όσο και για τις επιθέσεις τους σε Τουρκοκύπριους με ξυλοδαρμούς και πυρπόληση αυτοκινήτων.

Όσο όμως κι αν προσπαθούν οι ίδιοι και οι κάθε λογής ομοϊδεάτες τους να διαστρέψουν την ιστορική και τη σύγχρονη πραγματικότητα, ο φαιός πυρήνας της ιδεολογίας και της πρακτικής τους δεν κρύβεται πίσω από κανένα προπαγανδιστικό τερτίπι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: