«Κατάληψη» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Δημ. Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» καταγγέλλει η ΛΑΣΥ Καισαριανής – Ήξεις αφήξεις η στάση της Δημοτικής Αρχής

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, που κάνει λόγο για de facto αυθαίρετη χρήση του δημοτικού γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, που κάνει λόγο για de facto αυθαίρετη χρήση του δημοτικού γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα η ΛΑΣΥ Καισαριανής καταγγέλλει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός λειτουργεί ακαδημία της στο εν λόγω γήπεδο, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί καμία επίσημη αδειοδότηση και καταπατώντας το καταρτισμένο από τον Ιούλη πρόγραμμα παραχώρησης στα αθλητικά σωματεία της Καισαριανής. Η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής την Τετάρτη 11 του Σεπτέμβρη.

Όπως ενημερώνει η παράταξη, για το ίδιο θέμα  οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν ήδη από τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη καταθέσει την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού:

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

                                                                                      ΠΡΟΣ

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Τσιροζίδη.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε,

Προς τα τέλη του Ιούλη 2019 ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιευμάτων για ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακού, η οποία είχε αναρτηθεί και επισήμως στη διαδικτυακή ιστοσελίδα της ΠΑΕ, και η οποία ανέφερε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε δημιουργία νέας ακαδημίας στην περιοχή της Καισαριανής με διεύθυνση της εγκατάστασης να αναφέρεται το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Άμεσα η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης με επιστολή στις 30 Ιουλίου της Αντιδημάρχου Αθλητισμού κας Γεωργοπούλου Κανέλλας προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε σαφές ότι:

Α) ″Το Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» είναι Δημοτικό, ενώ δεν έχει κατατεθεί ούτε και εγκριθεί αίτηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για παραχώρηση του χώρου″.

Σε σχετική ενημέρωση προχωρήσαμε και προς το σύνολο των σωματείων, καθώς και τον Εθνικό Αστέρα.

Β) ″Στο γήπεδο υπάρχουν Ακαδημίες από τα τοπικά σωματεία και οι ώρες διατίθενται με συγκεκριμένα κριτήρια, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των ωρών χρήσης″.

Συγκεκριμένα, στις 16/7 πραγματοποιήθηκε σχετική ετήσια συνάντηση για το αναλογικό μοίρασμα των χώρων και τα νομιμοποιητικά χαρτιά που πρέπει να προσκομίζουν ετησίως τα σωματεία. Στην συνάντηση έγινε η αναλογική κατανομή των διαθεσίμων 5×5, σύμφωνα με τις ανάγκες των σωματείων και τον κανονισμό λειτουργίας των γηπέδων εν γενεί, με κοινή αποδοχή των παρόντων στη συνάντηση. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κος Ξένος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης.

Γ) ″Με βάση τα παραπάνω γίνεται πλήρως κατανοητό ότι δεν υπάρχουν ακαδημίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο δημοτικό γήπεδο Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος».″

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στα ενημερωτικά μέσα τα οποία είχαν αναρτήσει σχετική δημοσίευση ώστε να γίνει ορθή διόρθωση.

Ενημερωθήκαμε ότι πάνω στο Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» έχει κάνει την εμφάνισή της η ΠΑΕ με χώρο εντός του γηπέδου με εμφανή τα σήματά της και ότι την Κυριακή 8 Σεπτέμβριου προχώρησε και στην πρώτη της προπόνηση.

Για όλα τα παραπάνω είστε ενήμεροι, καθώς σωματεία της πόλης μας θορυβημένα από την εν λόγω εξέλιξη, έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση για το ζήτημα στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού από τον οποίο ζήτησαν να οριστεί και διαπαραταξιακή για την οποία δεν έλαβαν καμία ουσιώδη απάντηση.

Ερωτάται ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού:

1.Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής;

.Τι προτίθεστε να κάνετε για το παραπάνω ζήτημα;

Η στάση της Δημοτικής Αρχής

“Στην απάντησή της επί των όσων αναφέραμε στην παραπάνω επιστολή, η δημοτική αρχή μας δήλωσε την αντίθεσή της στο γεγονός, χωρίς όμως να δεσμευτεί επί της ουσίας για το τι είναι διατεθειμένη να πράξει για να ανατρέψει την αυθαίρετη χρήση του δημοτικού σταδίου”, σημειώνει η ΛΑΣΥ Καισαριανής, που έθεσε εκ νέου το θέμα  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η λειτουργία της ακαδημίας συνεχίζεται απρόσκοπτα και πλέον επίσημα με αναρτήσεις της στο facebook η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το πρόγραμμα προπονήσεών της (!) δείχνοντας ότι στην πράξη φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για το ζήτημα. Η ΛΑΣΥ Καισαριανής ζήτησε από δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση στα εξής:

“Τι μέτρα θα λάβει ώστε να αφαιρεθούν τα σήματα και τα διακριτικά από το γήπεδο, καθώς και τι μέτρα θα λάβει για να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη προπόνηση, η οποία είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη, μάλιστα την ίδια ώρα που στο χώρο προπονούνται κανονικά αθλητές μικρών ηλικιών από σωματεία της πόλης” ενώ την αγωνία τους για το ζήτημα εξέφρασαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, άλλων παρατάξεων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της ΛΑΣΥ: “Η απάντηση της δημοτικής αρχής κάθε άλλο παρά αποφασιστικότητα να λυθεί το θέμα έδειξε, απαντώντας ότι «θα το διερευνήσει και θα πράξει το έννομο». Ως σήμερα αναμένουμε τις ενέργειές της… Η στάση της, καθώς η ΠΑΕ συνεχίζει ακάθεκτη τις προπονήσεις, ανακοινώνοντας μάλιστα τη χρήση του γηπέδου και για επιπλέον ώρες(!), γεννάει πλέον βάσιμα ερωτηματικά μιας και δεν δείχνει διατεθειμένη να εμποδίσει μια διαφαινόμενη συναλλαγή σε βάρος της δημοτική περιουσία και των αναγκών του λαού της πόλης.

Με τα σημερινά δεδομένα και πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας μήνας από την αλλαγή της δημοτικής αρχής, ανατρέπεται η πρακτική που είχε με επιμονή εξασφαλιστεί τα χρόνια της διοίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο, σύμφωνα με την οποία οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρούνταν αποκλειστικά για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων της πόλης και των προγραμμάτων άθλησης του Δήμου, εντελώς δωρεάν και με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επανέλθουμε ξανά το επόμενο διάστημα στο θέμα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αξίζει να επισημάνουμε στο κλείσιμο ότι για άλλη μια φορά το γνωστό «δημοσιογραφικό» site ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΒΥΡΩΝΑΣ» σπεύδει σαν από παραγγελία, να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» και να προστρέξει σε υπεράσπιση της δημοτικής αρχής του κου Βοσκόπουλου, προσφέροντας κατά το αποκλειστικό ήθος του συντάκτη άφθονη παραπληροφόρηση, χυδαιότητες και συκοφαντίες και βέβαια τις αντιΚΚΕ εμμονές του. Καμία εντύπωση ούτε πρωτοτυπία. Είναι γνωστός και ο βρώμικος διαχρονικά ρόλος του και το διαζύγιο που έχει πάρει με την αλήθεια και την καθαρότητα, σε σημείο γραφικότητας” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: