Η αλληλεγγύη δε γνωρίζει ήττα – Διαιτητής στην Κρήτη ακύρωσε ερασιτεχνικό αγώνα εξαιτίας πανό αλληλεγγύης στους μετανάστες

Το σύνθημα στο πανό ήταν: “Το κράτος δολοφονεί. Να μη συνηθίσουμε το θάνατο. Ούτε στη Μόρια ούτε πουθενά. Αλληλεγγύη στους μετανάστες-ριες”. Αλλά ο διαιτητής ακύρωσε τον αγώνα, καθώς παραβιαζόταν το δόγμα “No Politica”.

Ο Καμί έλεγε πως το ποδόσφαιρο του έμαθε όλα όσα γνώριζε περί ηθικής. Και υπάρχουν πολλοί που νιώθουν το ίδιο για τον αθλητισμό, τα μηνύματα και τους δυνατούς συμβολισμούς που προσφέρει: τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, το σεβασμό, την ισότητα μες στη διαφορά.

Την ίδια στιγμή κάποιοι κλίνουν υποκριτικά σε όλους τους χρόνους το αφόρητο κλισέ: η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Και το μόνο πράγμα που κατάφεραν να μάθουν είναι να παπαγαλίζουν το δόγμα “No Politica”, λες και οι αθλητές παίζουν σε κάποια γυάλα, ξεκομμένοι από την πραγματική ζωή, την κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αυτή φαίνεται να είναι η περίπτωση του διαιτητή της αναμέτρησης μεταξύ του Τηγανίτη και του Κόροιβου, για την πρεμιέρα της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας του Ηρακλείου, που αποφάσισε να ακυρώσει τη διεξαγωγή του αγώνα. Αιτία ήταν ένα πανό αλληλεγγύης στην κερκίδα του Τηγανίτη -που έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες στο παρελθόν- και η άρνηση παικτών και φιλάθλων να κατεβάσουν το πανό -ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα του Τηγανίτη σημειώνει πως “η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και δεν γνωρίζει ήττα”. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενό της.

Στο σημερινό αγώνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος απέναντι στον Κόροιβο για τη 1η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου, η ομάδας μας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους νεκρούς στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν δεν κατέβαινε από την κερκίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πανό έχει περιεχόμενο που είναι ενάντια στον κανονισμό “No politica” στα γήπεδα.

Το πανό δεν το κατεβάσαμε ποτέ και το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί επίσημα ο αγώνας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.
ΥΓ η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: