ΕΚ Λαυρίου: Ο αθλητισμός δεν εξυγιαίνεται όσο παραμένει προϊόν προς πώληση και αγορά

Εμπορευματοποίηση και υγεία είναι δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα έβαζε τέλος στη σαπίλα και θα αποκαθιστούσε την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, φτιάχνοντας την εικόνα του “προϊόντος” απέτυχε παταγωδώς, γιατί πολύ απλά παρέμενε “προϊόν” προς αγορά και πώληση. Ένα ακόμα προϊόν που ωρίμασε και σάπισε στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι το μπάσκετ

Το ΕΚ Λαυρίου έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή όσα τραγελαφικά συνέβησαν και συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- τον υποβιβασμό της ομάδας του Λαυρίου, που κρίθηκε τελικά έξω από τα γήπεδα.

«Τα όσα συμβαίνουν στην Α1 στο μπάσκετ μόνο αηδία και αποτροπιασμό προκαλούν σε όλους τους φιλάθλους, ενώ καταρρέει και η  αυταπάτη ότι η εμπορευματοποίηση των αθλημάτων είναι κάτι που μπορεί να εξυγιανθεί. Εμπορευματοποίηση και υγεία είναι δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα έβαζε τέλος στη σαπίλα και θα αποκαθιστούσε την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, φτιάχνοντας την εικόνα του “προϊόντος” απέτυχε παταγωδώς, γιατί πολύ απλά παρέμενε “προϊόν” προς αγορά και πώληση (κάποιοι αγοράζουν και κάποιοι πουλάνε…). Ένα ακόμα προϊόν που ωρίμασε και σάπισε στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι το μπάσκετ με όλα όσα  συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στη στήριξη των μικρών παιδιών για να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, να βγαίνουν πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουν τη ζωή, να μάθουν να αγωνίζονται.

Το γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ του Λαυρίου βρίσκεται στη θέση του υποβιβασμού, όχι βάσει αποτελεσμάτων αλλά με αποφάσεις και εντολές κάποιων ισχυρών οικονομικών κύκλων και πολιτικών αποφάσεων, επιβεβαιώνει τα παραπάνω. (Είναι η μοναδική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο που “υποχρεώθηκε” όχι μια, αλλά δύο φορές να παίξει έξτρα κάτι δευτερόλεπτα που κάπου “χάθηκαν” σε κάποιους αγώνες). Το αίσθημα της αδικίας που δίκαια νιώθουν οι φίλαθλοι και οι παράγοντες  του μπάσκετ του Λαυρίου μπορεί να γίνει πείσμα και δουλειά στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης ώστε να βοηθηθεί το ταλέντο των παιδιών μας σε όλα τα αγωνίσματα, να υπάρχει στήριξη με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, να μην πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, να έχουν όλα τα παιδιά δικαίωμα στην άθληση. Αυτό είναι το πραγματικά υγιές και όχι τα συμβόλαια, οι μεταγραφές, οι εξαγορές, οι διαφημίσεις χορηγών, τα στημένα…

Εδώ στο Λαύριο ξέρουμε να αγωνιζόμαστε κάτω από δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες και να βγαίνουμε νικητές της ζωής και της αξιοπρέπειας. Καλούς αγώνες…».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: