Αντιφασίστες οπαδοί ΑΕΚ: Φόρος τιμής στους αγωνιστές της Αντίστασης!

Οι αντιφασίστες οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο μνημείο της Νέας Αρτάκης και απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Αντίστασης.

Την περασμένη Κυριακή, οι οπαδοί της ΑΕΚ γιόρτασαν στη Χαλκίδα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης από την ομάδα τους στο χάντμπολ. Για τους αντιφασίστες οπαδούς της ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Αντίστασης, στο μνημείο της Νέας Αρτάκης. Παράλληλα, στη σχετική ανάρτησή τους αναφέρονται στη ζωή και το έργο του δημιουργού Θωμά Μώλου, που ήταν και αυτός αντιστασιακός.

Πριν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από τους ΜΑΓΚΕΣ περάσαμε να αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές της Αντιστασης☆

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο ζωγράφος, γλύπτης, μακετίστας και γραφίστας Θωμάς Μώλος, ένας αυτοδίδακτος δημιουργός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ο ίδιος, με ενεργό συμμετοχή στο ΕΑΜ, ο οποίος πέρασε από τα κρατητήρια και την απομόνωση από τους Γερμανούς, για να ακολουθήσει το 1946 ο δρόμος για τις φυλακές Αβέρωφ, τις φυλακές της Κεφαλονιάς και η πεντάχρονη εξορία του στη Λήμνο και τη Μακρόνησο. Ο ίδιος έχει κάνει επίσης και τα γλυπτά για τα Μνημεία Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, στα Μέγαρα Αττικής, στην Κλειτορία Καλαβρύτων, αλλά και στο Σπίτι του Αγωνιστή στον Υμηττό. Οι αδελφοί Γρηγόρη είχαν βοηθήσει για την απόκτηση της μαρμάρινης βάσης και ο Ξενοφώντας Κοντοπρίας είχε αναλάβει τη μεταφορά και το στήσιμο μαζί με άλλους συγχωριανούς του του μνημείου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: