Άκου τον Πόποβιτς: “Χωρίς ηγεσία και κατανόηση του προβλήματος, δε θα δούμε ποτέ αλλαγή”

Οι διαμαρτυρίες είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να οργανωθούν καλύτερα. Δεν είναι μόνο ο Τραμπ. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι κάτι παραπάνω από ένας πολύ καλός προπονητής και η ψυχή των Σπερς. Είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, με άποψη και προβληματισμούς, που ξεπερνούν πολύ συχνά αυτούς που έχουν συνηθίσει να ονομάζουν “ριζοσπάστες” στις ΗΠΑ.

Άκου τον κόουτς. Αυτός ξέρει.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όλοι βλέπουμε την αστυνομική βία και τον ρατσισμό και το έχουμε δει και πριν, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Για αυτό είναι τόσο εκρηκτικές αυτές οι διαμαρτυρίες. Αλλά χωρίς καθοδήγηση και κατανόηση του προβλήματος δε θα δούμε ποτέ αλλαγή.

Οι λευκοί Αμερικάνοι αποφεύγουν πάντα να παίρνουν υπόψη το πρόβλημα, γιατί έχουμε την πολυτέλεια να το αποφύγουμε. Αυτό πρέπει επίσης να αλλάξει.

 

Οι διαμαρτυρίες είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να οργανωθούν καλύτερα. Είναι απογοητευτικό. Όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έκανε μια διαμαρτυρία, ήξερες πότε θα εμφανιστείς και πότε θα επιστρέψεις την άλλη μέρα. Αλλά αν οργανώνεις διαμαρτυρίες και ο καθένας πάει σε κάθε κατεύθυνση, δε λειτουργεί έτσι. Εκείνα τα χρόνια αν ήταν ειρηνική κινητοποίηση, ήξεραν όλοι πως είναι ειρηνική, αλλά αυτό τώρα είναι θολό. Θα ήταν ευπρόσδεκτη περισσότερη καθοδήγηση, ώστε αυτές οι απίστευτες μαζικές διαδηλώσεις να μην αξιοποιούνται για άλλους σκοπούς. Μπορούμε να περιορίσουμε το κακό, αλλά μόνο αν οργανωθούν τα πράγματα καλύτερα.

Προφανώς και είπε για τον Τραμπ, εκεί εστίασαν όλοι. Τόνισε όμως πως το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα.

Είναι απίστευτο. Αν ο Τραμπ είχε μυαλό, ακόμα και αν ήταν 99% κυνικός, θα έβγαινε να πει κάτι για να ενώσει τον λαό. Αλλά δε νοιάζεται να ενώσει τους ανθρώπους, ούτε καν τώρα. Τόσο διαταραγμένος είναι. Όλα γίνονται για τον εαυτό του και τι τον ωφελεί προσωπικά, ποτέ για το κοινό καλό. Έτσι ήταν πάντα.

Είναι καθαρό τι πρέπει να γίνει. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο να βγει και να πει απλά ότι “οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”. Απλά αυτές τις λέξεις. Αλλά δεν μπορεί και δε θα το κάνει. Δε θα το κάνει γιατί για αυτόν είναι πιο σημαντικό να κανακέψει τη μικρή ομάδα ακολούθων που επικυρώνουν την παράνοιά του. Αλλά δεν είναι μόνο ο Τραμπ. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω, γιατί αυτό πρέπει να κάνουν οι ηγέτες. Αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μας βάλει σε καλό δρόμο, γιατί δεν είναι ηγέτης.

Δεν είναι απλώς διχαστικός. Είναι καταστροφέας. Θα σε φάει ζωντανό για τους δικούς του σκοπούς. Με αηδιάζει που έχουμε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να πει “οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”. Για αυτό κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι δειλός. Προκαλεί μια κατάσταση και τρέχει μακριά σα σχολιαρόπαιδο. Είναι καλύτερα να τον αγνοούμε. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα καλύτερο, γιατί είναι αυτό ακριβώς: ένας διαταραγμένος βλάκας.

Χρειαζόμαστε αλλαγή. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: