Θα σχολάμε, κύριε Μητσοτάκη;

Εξασφαλίσαμε σε αποκλειστικότητα όλα όσα δεν είπε στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός, τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει για να εμβαθύνει τη «σοσιαλιστική οικοδόμηση» και να επιστρέψουμε σταδιακά στην «κανονικότητα».

«Σχεδόν σοσιαλιστικά» διαχειρίστηκε την κρίση ο πρωθυπουργός. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή και εξασφαλίσαμε σε αποκλειστικότητα όλα όσα δεν είπε στο διάγγελμα, τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει για να εμβαθύνει τη «σοσιαλιστική οικοδόμηση» κατά τη διάρκεια της άρσης των μέτρων απαγόρευσης.

Κίνηση πρώτη: Ο Σοβιετικός ανθρακωρύχος, Αλεξέι Σταχάνοφ, τη νύχτα της 30ης προς την 31η Αυγούστου του 1935, έβγαλε στη βάρδια του 102 τόνους κάρβουνο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ εξόρυξης. Η απελευθέρωση του εργαζόμενου, ο απεγκλωβισμός του από τη σχέση εκμεταλλευτή – εκμεταλλευόμενου, η αίσθηση πως η προσπάθειά του αντικατοπτρίζεται σε όλη την κοινωνία και όχι στο κέρδος ενός και μόνο ανθρώπου, οδήγησαν στο να επιτευχθούν σπουδαία παραγωγικά αποτελέσματα στην ΕΣΣΔ.

Ο κύριος Μητσοτάκης σκέφτεται να αναβιώσει το «σταχανοφικό κίνημα», αλλά από την ανάποδη. Για να είναι συνεπής στη «σοσιαλιστική» διαχείριση, θα καλέσει τους εργαζόμενους να σπάσουν κάθε ρεκόρ στην παραγωγή, δείχνοντας ανοχή στους εργοδότες που επιβάλλουν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, για να βγούμε «όλοι μαζί» δυνατοί από την πανδημία.

Το επιτελείο του ήδη επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες του σχεδίου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται «μητσοτακικό κίνημα», ύστερα από τα «σταλινικά ποσοστά» αποδοχής που απολαμβάνει στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός.

Κίνηση δεύτερη: Τα «Κόκκινα Σάββατα» άρχισαν να εφαρμόζονται το 1919 στη Σοβιετική Ένωση. Προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή των αγαθών και να προστατευτεί η επανάσταση, πολλοί αποφάσισαν να δουλεύουν εθελοντικά, χωρίς να πληρώνονται.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες μέρες ΠΝΠ, που θα ρυθμίζει τις παραμέτρους για τα «Μπλε Σάββατα», που θα κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις. Το έχει συμφωνήσει ήδη με τον ΣΕΒ, που στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του θα εξηγεί την «απρόσμενη» ροπή του προς τις «σοσιαλιστικές πρακτικές».

Κίνηση τρίτη: «Δεν θα σκολάσουμε αν και πέρασε η ώρα της δουλειάς κι είναι το σκόλασμα δικαίωμά μας», έγραφε ο Μαγιακόφσκι σε ποίημα του το 1927 για να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους που κράτησαν όρθια την επανάσταση, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να «ενημερώσουν» και να «εκπαιδεύσουν» τους πολίτες σχετικά με τη συμβουλή του συντρόφου Μαγιακόφσκι, καταπολεμώντας την «αντισοσιαλιστική» παραπληροφόρηση.

Έχοντας, λοιπόν, αποκαλύψει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα», επιτρέψτε μας μόνο μια ερώτηση: Θα σχολάμε, κύριε Μητσοτάκη;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: