(Προσοχή) Οι μακελάρηδες κυκλοφορούν με μάσκα ανθρωπιστή

Αφού ο Τζέφρυ Πάιατ υποδύεται τον ανθρωπιστή, ας υποδυθούμε κι εμείς τους «καλοπροαίρετους» κι ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε τον «λογαριασμό» του πολέμου στη Συρία για να τον στείλουμε στον κύριο Κουμουτσάκο να τον προωθήσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάζουμε πως το «αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 2,45 εκατ. δολαρίων για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες που προκαλεί ο κορονοϊός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό, μάλιστα, προστίθεται στις 600.000 δολάρια που είχαν ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου» (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 21/05/2020).

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, φρόντισε, μάλιστα, να ευχαριστήσει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, για τη «χειρονομία στήριξης». Έκανε, δηλαδή, τεμενάδες στους μεγαλύτερους μακελάρηδες που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα, σε αυτούς που ευθύνονται για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Ένας «καλοπροαίρετος» άνθρωπος μπορεί και να υποστήριζε πως αν γνώριζε τις ακριβείς συνέπειες του πολέμου, αν ήξερε σε βάθος το εύρος της καταστροφής που έχει επιφέρει, τότε θα δρούσε διαφορετικά – με μεγαλύτερη πυγμή και θράσος ή, ας πούμε, σαν υπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας και όχι ενός προτεκτοράτου.

Ένας ακόμη πιο «καλοπροαίρετος» μπορεί και να μη μιλούσε καθόλου για καταστροφή, αλλά για ειρηνευτική ή μεταρρυθμιστική επιχείρηση, όμως δεν μπορούμε ούτε καν να προσποιηθούμε πως εμπίπτουμε σε αυτή την κατηγορία.

Αποφασίζοντας, λοιπόν, να υποδυθούμε τους «καλοπροαίρετους» – έτσι όπως ο Τζέφρυ υποδύεται τον ανθρωπιστή – θα παραθέσουμε μερικά από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής για τον πόλεμο στη Συρία, προκειμένου να προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πόλεμος έχει προκαλέσει:

– Περισσότερους από 384.000 νεκρούς (ανάμεσά τους πάνω από 116.000 άμαχοι).

– Περισσότερους από 11 εκατ. εκτοπισμένους.

– Γύρω στα 400 δισεκ. δολάρια καταστροφών στις υποδομές της Συρίας.

Στα παραπάνω, προσθέτουμε τους περίπου 3 εκατ. ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μια μόνιμη αναπηρία (Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ), καθώς και τα πάνω από 2,1 εκατ. παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο (Unicef).

Το μόνο που μένει τώρα είναι να κάνουμε τον «λογαριασμό» και να τον στείλουμε στον κύριο Κουμουτσάκο για να τον προωθήσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στον καλό του φίλο, Τζέφρυ Πάιατ. Πρώτα, όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αφαιρέσουμε το ποσό των 3,05 εκατ. δολαρίων, το ποσό της «στήριξης». Όχι τίποτα άλλο, αλλά μη μας κατηγορήσουν κιόλας πως φουσκώνουμε τον «λογαριασμό» και δημιουργήσουμε κανένα διπλωματικό επεισόδιο στην κυβέρνηση της ΝΔ, τώρα που «κάνει» τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει η χώρα σε αυτή τη ρημάδα την κανονικότητα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: